Det opnår du ved at gå baglæns

Der er en række sundhedsmæssige fordele ved at gå baglæns, som er værd at kende til.

Hvad sker der, hvis vi holder op med at gå som på autopilot og begynder at udfordre vores hjerne og krop ved at gå baglæns?

Har du nogensinde prøvet at gå baglæns?

Det kan godt være, at tanken bringer et lille smil frem på læben, men der er en mening ved galskaben.

En af de største fordele ved at gå baglæns er forbedret stabilitet og balance, ligesom vi også tager kortere, hyppigere skridt, hvilket styrker musklerne i underbenene.

Hvis du oven i købet går stejlt op eller ned, kan det have en smertelindrende effekt på hælspore, der er en af de mest almindelige årsager til hælsmerter, skriver videnskab.dk.

Døjer du i stedet med kroniske lændesmerter, kan baglæns gang også være svaret på dine bønner, da man bruger mere af de muskler, der understøtter vores lændehvirvel.

Forbrænder mere

Vi ved allerede godt at normal gang kan hjælpe os med at holde vægten på et sundt niveau, men det viser sig, at det er endnu mere effektivt at gå baglæns.

Man forbruger næsten 40 procent mere energi, end når man går forlæns med samme hastighed.

Sikkerheden skal være på plads

Det kan godt være, at du nu har fået blod på tanden i forhold til baglæns gang, men ro på.

Selvom det lyder meget enkelt, er der selvfølgelig større risiko for at støde ind i eller falde over ting. Derfor anbefales det at starte udenfor i et fladt, åbent område eller indendørs, hvor du ikke støder ind i nogen eller noget.

Her er det dog vigtigt at have for øje ikke at vride kroppen for at se dig over skulderen, når du går baglæns.

Hold dit hoved og bryst oprejst, mens du træder tilbage på storetåen for hvert skridt og ruller gennem foden fra tå til hæl.

Først publiceret: 30. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 30. marts 2023 kl. 14:24

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og