Her er Danmarks 11 nationale cykelruter

I Danmark findes der et unikt netværk af cykelruter på 3.500 km, som består af 11 nationale cykelruter. Se dem her.

Den mindste rute er på intet mindre end 105 km, så det er nok ikke et projekt, du skal kaste dig over på din allerførste cykeltur.

Hvis du er en rigtig cykelentusiast, der er bidt af en gal cykel, og måske gerne vil udfordre dig selv, kan du med fordel læse videre.

Herunder finder du 11 nationale cykelruter, som forbinder alle dele af landet fra syd til nord og fra øst til vest.

1. Vestkystruten (560 km)

Nordsøkystens cykelrute (“Vestkystruten”) fra Rudbøl til Skagen løber langs nogle af de største naturoplevelser i Danmark. Cirka en tredjedel af ruten på 560 km består af grusstier, og det er derfor bedst at cykle med brede dæk. Der er ingen stigninger og minimal trafik, hvilket gør cykelstien til en rolig rute.

2. Hanstholm – København (420 km)

De 420 kilometer fra Hanstholm til København tager dig på en varieret tur gennem et typisk dansk landskab; landbrugsjord, små skove og langs stranden. Ruten er ideel, hvis du skal ud på din første cykeltur gennem Danmark.

3. Hærvejsruten (450 km)

Den 450 km cykelrute mellem Padborg til Federikshavn -“Hærvejsruten” – er en historisk national rute. Det fører endda over grænsen til Rendsburg i Tyskland.

4. Søndervig – København (310 km)

Ruten fører over hele landet fra vest til øst. Fra flade vestlige Jylland over Midtjyllands højland, Danmarks største sø og skovområde, til den danske hovedstad København. Landskabet langs ruten skifter mellem skove, søer, bakker og marker, og er det ideelle terræn for mountainbikes.

5. Østkystruten: (650 km)

På Østkystruten ledes du fra Sønderborg til Hulsig og igennem adskillige gamle fjordbyer. Disse historiske handelsbyer ligger regelmæssigt langs hele ruten. Turen er derfor velegnet til mange stop undervejs, for eksempel på kunstmuseer eller i de charmerende bycentre. Ruten er relativt ujævn, og cyklister bør være i god form, for at dække hele ruten på en uge.

6. Esbjerg – København (330 km)

På denne ret direkte rute over Jylland, Fyn og Sjælland til København kan du opleve danske landskaber med sorte og hvide køer i Jylland, bølgende kornmarker på Fyn og Sjælland. Ellers er turen kendt for sine mange museer. Næsten hele ruten på 330 km er asfalteret, og er kun ujævn og bakket på Sjælland.

7. Sjællands Odde – Rødby (240 km)

Ruten fører fra Sjællands Odde via Vestsjælland på asfalterede veje gennem behagelige landsbyer og marker. I Rødbyhavn er der en færge til Puttgarden på Femern i Tyskland.

8. Østersøruten (820 km)

“Østersøruten” fører dig gennem Sydjylland og derfra over Sydøerne på en varieret tur gennem landet og langs vandet. Den hyggelige rute fører gennem nogle smukke byer langs det sydfynske øhav og fortsætter derefter til Falster, Bogø, Møn og Sjælland.

9. Gedser – Helsingør (290 km)

Den danske del af den internationale langdistance-cykelrute Berlin – København dækker over 290 km af Danmarks baltiske kyst. Slotte og herregårde gør rejsen til en rejse gennem tiden. En færge går fra Gedser til Rostock i Tyskland.

10. Bornholm rundt (105 km)

Den solrige ø Bornholm er meget speciel med sine klipper i nord og hvide sandstrande i syd. En af de smukkeste cykelruter starter umiddelbart nord for Hasle og fører til den idylliske fiskerlandsby i Helligpeder på tidligere flugtveje, nedlagte jernbanelinjer og skovstier. Der er meget at se på vejen, og cyklister bør derfor give god tid til denne tur, samt reservere indkvartering i god tid i højsæsonen.

11. Limfjordsruten (610 km)

Limfjordsruten dækker over 610 km på forskellige cykelstier og sideruter – kun en lille del af ruten er ikke asfalteret. Limfjorden krydses med færger ved mundingen af ​​Kattegat og Thyborønskanalen i vest. Mindre færger foretager også ture til øerne Egholm, Livø, Fur, Mors og Venø.

Kilde: visitdenmark.dk

Læs mere om motion, cykling og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. oktober 2022 kl. 10:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og