Advarsel: Disse mænd svindler med kreditkort

Politiet har offentliggjort billeder af to gerningsmænd, der hæver penge på kreditkort, de har narret borgere til at udlevere.

Her er politiets fotos.

Politiet offentliggør nu fotos af gerningsmænd, der har franarret kreditkort og koder fra borgere.

Billederne viser to gerningsmænd, der hæver penge på kreditkort, de har franarret borgere i Varde.

Nu beder politiet om hjælp til at identificere de to mænd.

”Efterforskningen tyder på, at gerningsmændene er en del af et større netværk og kan derfor komme fra hele landet. Endnu har vi ikke nogle anholdte, men vi hører gerne fra borgere, der kan genkende de to mænd eller har andre oplysninger, der kan gavne efterforskningen”, siger politikommissær Kent Brynilsen, leder af politiet i Varde.  

Ringet op på fastnettelefon

Der er tale om to mænd, hvor den ene beskrives som 170-190 cm høj, kraftig af bygning med kort brunt hår, mørkt fuldskæg og mørkt hår, mens den anden beskrives som 170-190 cm høj, spinkel af bygning med blå øjne og lyst hår.  

”Borgerne er blevet ringet op på deres fastnettelefon af en person, der udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden får borgeren overbevist om, at vedkommende er udsat for svindel og at der er ved at blive overført penge fra vedkommendes konto. Det får borgeren til at udlevere sit kreditkort og kode til en person, der dukker op på bopælen”, forklarer Kent Brynilsen.

Sådan foregår det

De to mænds fremgangsmåde ligner den, som er set i masser af andre tilfælde over hele landet, hvor ældre er blevet bredraget af telefonbanditter.

Svindlerne lokker borgen til at udlevere deres kode under dække af, at de så kan få samme kode på deres nye kreditkort.

Efter udleveringen af kort og kode bliver forbindelsen på fastnettelefonen afbrudt og kort efter bliver der hævet penge fra kontoen i den nærmeste pengeautomat.

”Vi har set præcis den samme fremgangsmåde i flere tilfælde. Det er opkald på fastnettelefonen og samtalen bliver ikke afbrudt, før borgeren har udleveret kreditkort, pinkode og i flere tilfælde også smykker og kontanter til en person, der møder op på bopælen. Vi vil meget gerne advare borgerne mod svindlerne og opfordre alle til at dele informationen med familie, venner og andre, så vi kan undgå, at borgere bliver svindlet”, siger Kent Brynilsen.

Taler dansk

Svindlerne taler godt dansk og beskrives af de de borgere, der har været udsat for svindel, som danske af udseende.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået omkring 20 anmeldelser om lignende sager fra 26. februar til 5. marts.

Politiets gode råd

• Træk vejret og tænk dig om. Bank eller politi vil aldrig have meget travlt ved borgerkontakt. Du må altid lægge på, snakke med en fortrolig og vende tilbage
• Kan du ikke afbryde opkaldet på fastnet-telefonen, så tag strømmen fra telefonen for at nulstille linjen
• Tag selv kontakt til den myndighed, der ringer. Ring altid på hovednummeret eller mød fysisk op ved din bank, politi eller lignende
• Udlevér aldrig dine konto- eller kodeoplysninger. Bank, politi eller lignende vil aldrig efterspørge dine personlige oplysninger, kort eller andet telefonisk eller på din adresse
•  Hent information på http://sikkerdigital.dk/ og http://dkr.dk/ eller ring til cyberhotlinen på 33370037
•  Har du været udsat for svindel og har brug for hjælp, kan du kontakte Offerrådgivningen på telefon 116 006, der yder anonym, gratis hjælp til ofre for kriminalitet
• Hjælp din mor, far, nabo eller andre ved at dele denne viden med dem

Hjælp politiet – spred budskabet

Du kan hjælp politiet i deres eftersøgning af de to svindlere ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: 8. april 2024
Artiklen er sidst opdateret 8. april 2024 kl. 8:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

og