Guide: 6 gode råd: Køb en brugt Tesla

Den seneste tids store prisfald på Tesla har gjort, at det er blevet et af de absolut mest populære bilmærker blandt danskere, der er på udkig efter en brugt elbil.

Tesla er et af de mest populære bilmærker blandt danskerne.

Salget af elbiler herhjemme ligger på et rekordhøjt niveau, og Tesla er blevet et af de mest populære bilmærker blandt danskerne. 

Derfor er der også stor interesse for at købe en brugt Tesla, og her er der en række ting, det er vigtigt at være opmærksom på. 

1. Find ud af hvilken Tesla-model, der bedst passer dit behov

Tesla Model Y og Tesla Model 3 er to af de absolut mest populære brugte elbiler herhjemme, og selvom de har meget tilfælles, så er der også væsentlige forskelle mellem dem. 

Tesla Model 3 er den mest solgte brugte elbil i Danmark. Det er den blandt andet, fordi den er billigere, mere kompakt og mere effektiv på en opladning end Tesla Model Y.

2. Kør en prøvetur

Når du får bilen ud på en prøvetur, skal du både bruge tiden på at mærke bilens køreegenskaber og lytte efter eventuelle mislyde. Det kan både være raslelyde eller unormale lyde ved acceleration og nedbremsninger. 

Her får du også mulighed for at se, hvordan batteriet reagerer under kørslen under forskellige påvirkninger som acceleration og nedbremsninger.

3. Batteri og opladning

Hvis der følger en oplader med, skal du tjekke, om den fungerer korrekt. Hvis det er din første elbil, skal du også tage stilling til, om du vil have installeret en ladeløsning i dit hjem, eller om du vil bruge offentlige ladestandere i dit nærområde. 

4. Service og garanti

Gå bilens servicebog igennem, så du kan være sikker på, den har været til alle de krævede eftersyn. Hvis bilen stadig er omfattet af garanti, bør du finde ud af, hvornår den ophører. Det kan både komme an på alder, kørte kilometer og om serviceaftalerne er overholdt. 

5. Gå bilen igennem for skader og mangler

En Tesla bliver udsat for slid og småskader ligesom alle andre biler. Det er derfor en god idé at gå bilen igennem udvendigt for ting som rust og lakskader, der kan blive til større problemer senere, hvis de ikke bliver opdaget.

På grund af den hurtige acceleration er dæk og bremser særligt vigtige med en Tesla. Gå derfor dækkenes slidbane og bilens bremser grundigt efter. Sørg for at Teslaens software er opdateret til den nyeste version. 

6. Privat eller hos en forhandler

Du kan både finde en brugt Tesla til salg hos private og hos forhandlere.

Hvis du vælger at købe af en privat sælger, vil du formentlig kunne få bilen en smule billigere, men til gengæld skal du indstille dig på at gå bilen ekstra grundigt igennem, ligesom du selv skal stå for papirarbejdet. 

Hvis du vælger at købe en brugt Tesla hos en forhandler, vil prisen måske være lidt højere, men så skal du i højere grad være sikker på, der ikke er skjulte overraskelser.

Først publiceret: 14. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret 13. oktober 2023 kl. 15:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og