Få 8 gode råd til at købe en brugt elbil

Prisfald på brugte elbiler får flere danskere til at overveje deres første køb. Vi deler nyttige råd for en sikker og gennemskuelig handel.

Når motoren er tændt, bør du lytte efter eventuelle mislyde eller raslen, der kan være et udtryk for, der er nogle problemer med de mekaniske dele.

Den seneste tid er der sket et stort fald i priserne på brugte elbiler herhjemme, og det har sendt rekordmange danskere på markedet for at udskifte deres benzin- og dieselbiler til en elbil.

Men den store interesse for at købe brugte elbiler betyder samtidig, at mange danskere for første gang skal sætte sig ind i, hvilke forskelle der er på elbiler og benzinbiler, og hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når man vælger at investere i en brugt elbil.

Husk dette:

1. Gennemfør en grundig prøvetur: Det er ekstra vigtigt at tage sig tid til en omfattende prøvetur, der inkluderer forskellige former for kørsel som bykørsel og motorvejskørsel.

2. Undersøg opladningsmuligheder ved dit hjem: Det er afgørende at have adgang til en ladestander i nærheden af dit hjem, og det er vigtigt at undersøge, om der er offentlige ladestandere tæt på, eller om det er muligt at få installeret en ladeløsning i dit hus af en autoriseret elinstallatør.

3. Tjek batteriets holdbarhed og rækkevidde: Batteriet er en af de mest afgørende komponenter i en elbil, så sørg for at få viden om batteriets tilstand og den reelle rækkevidde, både hvis du køber fra en forhandler eller en privat sælger.

4. Vurder dit reelle kørselsbehov: Tag højde for din daglige kørsel og behovet for rækkevidde. Hvis du primært bruger bilen til korte ture, kan det være fornuftigt at overveje en elbil med kortere rækkevidde til en lavere pris.

5. Gennemgå servicebog og garantier: Undersøg om bilen stadig er omfattet af garantien, og om serviceaftalerne er overholdt, især med fokus på batterigarantien. Sørg også for at kontrollere, om bilen har alle nødvendige softwareopdateringer.

6. Overvej privat sælger vs. forhandler: Der er fordele og ulemper ved begge valg. Køb hos en forhandler giver større sikkerhed, men kan være dyrere, mens køb fra en privat sælger kan give bedre priser, men kræver ekstra indsats for at sikre, at alt er i orden med bilen og papirarbejdet.

7. Check for mekaniske problemer og skader: Lyt efter mislyde eller raslen, der kan indikere mekaniske problemer, og undersøg bilen for stenslag og rust.

8. Undersøg inkluderet tilbehør som varmeblæser og hurtigladestik: Vær opmærksom på, om bilen har en varmeblæser til at opretholde batteriets stabilitet

Kilde: Autoparts24

Først publiceret: 1. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret 1. juni 2023 kl. 15:29

Se, hvad vi ellers skriver om:

og