Lisbet Dahl dropper pension: Går til Tivoli

Lisbet Dahl er slet ikke færdig på de skrå brædder efter Cirkusrevyen. Nu går hun til Tivolirevyen, og hun tager flere af de gamle kollegaer med sig.

Officielt var Lisbet Dahls dårlige helbred årsagen til, at hun stoppede på Cirkusrevyen. Men det var åbenbart ikke helt rigtigt, for nu skal hun lave revy i Tivoli. Foto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

Efter 33 sæsoner i Cirkusrevyen har Lisbet Dahl takket af efter en lang og glorværdig karriere i Teltet på Bakken. Men den 76-årige skuespillerinde er slet ikke færdig med at lave revy.

Nu skal hun nemlig til Tivolirevyen, som genopstår næste sommer, annoncerer Tivoli på et pressemøde.

Den nyhed er lidt af en bombe i det danske revy-land.

Officielt har det hele tiden lydt fra ejeren af Cirkusrevyen, den kendte Torben “Træsko” Pedersen, at Lisbet Dahls helbred aldrig kom sig efter hun havde corona forrige år, og at det var årsagen til at hun i år stoppede helt som både instruktør og skuespiller på scenen i Dyrehaven.

Men rygterne har længe svirret om, at det ikke var hele sandheden. Og det viser sig nu, at Lisbet Dahl slet ikke er klar til at gå på pension.

I dag fortæller Tivoli nemlig, at revydronningen Lisbet Dahl er klar både foran og bagved scenen hos revy-konkurrenten, Tivolirevyen, næste sommer, og at hun tager en håndfuld af de gode skuespillere og musikere med sig til.

Det har uden tvivl også været derfor, at Lisbet Dahls søn, den 55-årige Jacob Dahl, også i år forlader Cirkusrevyen efter 25 år som bl.a. forestillingsleder (Lisbet Dahl nåede at være 33 år på Cirkusrevyen, red.).

Når denne sæson af Cirkusrevyen slutter om få dage den 27. august forlader Jacob Dahl også revyen på Bakken og mon ikke han så også følger med sin mor ind til Tivolirevyen?!

Som at komme hjem igen

– Det bliver som at komme hjem igen med udsigten til at skulle optræde og instruere i Tivoli. Glassalen emmer af historie, og jeg kan faktisk ikke forestille mig et bedre sted til revy, siger Lisbet Dahl.

Ifølge Tivoli er ambitionen at håndplukke det bedste fra en klassisk Lisbet Dahl-revy og krydre det med parodier, standup, skuespil og bidende politiske viser, lyder det fra forlystelsesparken.

James Price følger med

– Publikum kan se frem til klassisk sommerrevy med kant, hvor sange og satire binder forestillingen sammen til tonerne af James Prices musik. For endnu et velkendt ansigt fra Cirkusrevyen skifter Teltet på Bakken ud med Glassalen i Tivoli – kapelmester James Price.

James Price lagde ikke skjul på, at det ikke var med hans gode vilje, at hans kontrakt efter 21 år i Cirkusrevyen ikke blev forlænget. Men nu følger han altså efter Lisbet Dahl til Tivolirevyen.

De to får selskab af to andre erfarne revyskuespillere, nemlig Andreas Bo og Carsten Svendsen, som begge også har optrådt i Cirkusrevyen.

Nye på scenen

Side om side med de erfarne revyveteraner kommer to spritnye skuespillere.

Komikeren Linda P. debuterer som revyskuespillerinde efter at være blevet håndplukket af Lisbet Dahl.

Sammen med skuespilleren Nicolai Jørgensen fuldender hun holdet, der går på scenen i Glassalen fra den 1. juni 2023.

– Glassalen er fyldt af nostalgi. Men med det her revyhold bliver der masser af skarpe udfald mod tidsånden i en både sjov og musikalsk elegant indpakning, siger Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann, i pressemeddelelsen.

Tivolirevyen får premiere i Glassalen i Tivoli den 1. juni 2023

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 24. august 2022
Artiklen er sidst opdateret 24. august 2022 kl. 13:08

Se, hvad vi ellers skriver om:

og