Derfor blev James Price fyret fra Cirkusrevyen

Hele to kvinder må der til for at afløse Lisbet Dahl i Cirkusrevyen næste sæson. Niels Olsens kone, Joy-Maria Frederiksen skal instruere revyen, mens Bodil Jørgensen skal udfylde fodsporene på scenen.

Efter 22 år er det slut for James Price med at være kapelmester i Cirkusrevyen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Cirkusrevyens direktør gennem mange år, Torben Træsko Pedersen har valgt at ryste posen gevaldigt til næste sæson i 2023, når nu revyens store stjerne, Ulf Pilgaard, er stoppet på grund af alder, og revyens succesfulde instruktør og skuespiller gennem flere årtier, Lisbet Dahl, måtte kaste håndklædet i ringen på grund af sygdom i denne sæson.

Derfor besluttede Torben Træsko Pedersen, at tiden også var kommet til at sige farvel til kapelmesteren gennem 22 sæsoner, den kendte tv-kok og musiker, James Price, så også revyens musiktapet kunne få et skud ny inspiration og kreativitet. Udskiftningen i kapelmesterstolen kan også sagtens have været et ønske fra den nye instruktør Joy-Maria Frederiksen side, så hun kan sætte sit eget hold endnu mere tydeligt næste sæson.

Joy-Maria Frederiksen er Lisbet Dahls afløser i instruktørstolen, mens Joakim Pedersen skal udfylde rollen som kapelmester efter James Price. Foto: Henrik Petit.

Skuffet James Price

-Det er, som det er. Nu sker der et skift derude (på Cirkusrevyen, red.), og Lisbet er ikke længere instruktør. Så har man valgt at skifte lidt ud, forklarer James Price til Billed-Bladet.

Men den 62-årige kapelmester lægger ikke skjul på, at det absolut ikke var hans eget valg at stoppe.

-Det er revyens valg at prøve noget nyt. Det er selvfølgeligt underligt, fordi jeg har lavet det i så mange år, og man kunne jo sagtens have forestillet sig en konstruktion, hvor jeg kunne indgå, siger James Price, der som det positive menneske han er, også fortæller, at han har haft nogle fantastiske år i Cirkusrevyen og har været virkelig glad for at være der.

James Prices afløser i revyen næste forår er allerede fundet. Det er den 53-årig Joakim Pedersen, der glæder sig til sit nye engagement.

– Det er med stor ydmyghed, jeg går til opgaven, og jeg glæder mig meget til at gå i fodsporene af de store legender, der har været en del af Cirkusrevyen gennem årene, siger Joakim Pedersen i pressemeddelelsen og fortsætter:

Det er Joakim Pedersen

Joakim Pedersen er kapelmester og blændende dygtig pianist på bl.a. "Stjerne for en Aften" på DR med sit "all-stars Band", ligesom han har været kapelmester på andre revyer, i Tivoli, teater og film.

Han var kapelmester på musicalen "Den Eneste Ene" i Forum Horsens i 2005. Desuden kapelmester på TV-showet "Showtime" på DR1.

Fra han var 19, har Joakim Pedersen levet af at undervise og spille. 1990 begyndte han studiet ved Det Rytmiske Musikkonservatorium med Jan Kaspersen som klaverlærer. Desuden fik han undervisning af Butch Lacy og spillet i hans big band og senere i konservatoriets salsa-orkester. Han har bl.a. spillet ved flere store jazz-festivaler.

Kilde: Yamaha

-Jeg har stor respekt for de traditioner, der er i revyen, og jeg håber, jeg kan være med til at forny genren, uden at forandre den,” siger Joakim Pedersen.’

James Price bliver dog ikke helt arbejdsløs. Han har netop afsløret at han er på vej med flere “Spise med Price” i TV sammen med sin bror, Adam Price, ligesom han også har andre arbejdsprojekter i støbeskeen.

Arbejder med sin kone

Skuespiller og instruktør Joy-Maria Frederiksen, 58 år, skal altså træde i Lisbet Dahls store fodspor som instruktør af Danmarks største og mest berømte revy. Til forskel fra Lisbet skal Joy-Maria Frederiksen ikke optræde på scenen. Men det gør måske ikke så meget alligevel. For det gør hendes mand, skuespiller Niels Olsen, der er 62 år gammel.

Niels Olsen har optrådt mange sæsoner på Cirkusrevyen, og han har endda været instruktør på revyen også før Lisbet Dahl i sin tid. Så han skal nok stå klar med gode råd til sin hustru gennem mange år.

Hun afløser Lisbet på scenen

Torben Træsko Pedersen gjorde også et scoop af de helt store, da han for nyligt fik kontrakten i land med Danmarks sjoveste kvinde, skuespilleren Bodil Jørgensen. Det bliver nemlig hende, der skal være den kvindelige stjerne på scenen efter Lisbet Dahl, og det kan kun blive morsomt.

Ud over Niels Olsen og Bodil Jørgensen er revyholdet 2023 Mads Knarreborg, Niels Ellegaard og Merete Mærkedahl.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 21. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret 25. juli 2022 kl. 10:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

og