Hvem får Arne-pension?

37.700 personer har fået tildelt ret til tidlig pension, og det er især håndværkere samt slagteriarbejdere.

37.700 personer har nu fået tildelt retten til den såkaldte Arne-pension.

Der er fortsat ganske stor efterspørgsel efter muligheden for at trække sig fra arbejdsmarkedet via retten til tidlig tilbagetrækning.

37.700 personer har nu fået tildelt retten til den såkaldte Arne-pension.

Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det har været muligt at søge om ret til tidlig pension fra 1. august 2021. For at ansøge skal en person være fyldt 61 år.

Over 50.000 har ansøgt

Frem til 1. maj i år har 50.200 personer søgt om retten. Af dem, der har fået behandlet deres ansøgning, har 37.700 fået grønt lys.

“Vi er både glade og stolte over, at vi har skabt en ordning, hvor folk med lange og hårde arbejdsliv har en mulighed for at trække sig tilbage, inden de er blevet så syge eller så nedbrudte på arbejdsmarkedet, at de intet andet valg har,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Da Socialdemokratiet op til 2019-valgkampen lancerede forslaget om retten til tidlig pension, blev der brugt et billede af bryggeriarbejderen Arne Juhl i partiets kampagnemateriale sammen med teksten “Nu er det Arnes tur”.

Derfor kaldes den tidlige pension ofte for Arne-pensionen.

Flugter med forventninger

Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at trække sig tilbage tre år før folkepensionen, mens 42 og 43 år på arbejdsmarkedet giver ret til, at man kan gå fra et eller to år før folkepensionen.

“Tallene afspejler, at seks årgange har mulighed for at søge og beholde den ret.”

“Vi kan se, at mange er klar over, at de har retten, men som endnu ikke har besluttet sig for, om de vil søge eller bruge den, fordi det fortsat er nogle år ude i fremtiden, før de har muligheden for at anvende den. Så alt i alt flugter det her godt med vores forventninger,” siger Hummelgaard.

Læs mere om pension, økonomi og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 22. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret 22. juni 2022 kl. 10:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

og