Hjemmetest godkendt: Nu kan vi teste os selv

En hjemmetest for coronavirus er kommet et skridt nærmere i Danmark, efter Siemens har fået godkendt deres "hjemme-test" i EU.

Både i Tyskland og i Storbritannien har man i et stykke tid kunnet købe hjemme-test i supermarkedet eller hos myndighederne, og nu kommer de test også snart til Danmark.

Det skyldes, at tyske Siemens Healthineers har fået EU-godkendt deres test med CE-mærket, og derfor nu kan sælges på det danske marked.

Der er tale om en lyntest, som nu er godkendt til at blive anvendt af personer over 12 år i hjemmet, fortæller Siemens Healthineers selv i en pressemeddelelse.

Næsetest

Der er tale om en test, hvor man skal tage en prøve gennem næsen, og Siemens Healthineers oplyser, at hjemmetesten kan blive solgt i pakker af 20 i Danmark hos bl.a. apotekerne.

I Danmark har hjemmetest hidtil ikke været en del af teststrategien mod coronavirus, og det har blandt andet været, fordi der ikke har været nogen test, der har været CE-mærket til brug derhjemme.

Der bliver dog anvendt selvtest på blandt andet skoler i Danmark, men her er der en menneskelig poder til stede, som holder øje med, at testen bliver taget korrekt.

I andre dele af verden er hjemmetest en del af myndighedernes strategi for at holde smitten nede.

Først publiceret: 5. maj 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 9:06