Seniorernes bedste råd: Sådan er et godt liv for os

De gode råd strømmede ind, da Faglige Seniorer spurgte om jeres bedste tip til et godt senior-liv. Især motion og gåture er for de fleste nøglen til den bedste 3. alder.

Står man på nippet til at gå på pension, kan al den fritid og frihed næsten virke overvældende. Hvad skal man dog bruge alle de timer og dage til, når man stopper på arbejdsmarked?! Det kom der rigtig mange gode bud på fra Faglig Seniorers medlemmer, da vi spurgte jer.

  • Fysisk aktivitet – gåture/motion
  • Husk at nyde det/slap af/tag en dag af gangen
  • Planlæg hver dag/lær noget/frivilligt arbejde

Sådan kan man samle en top-3 over de mange råd.

Næsten halvdelen af rådene handlede om at huske at være aktiv og få rørt sig. Især med en daglig gåtur. Men mange nød tydeligvis også slappe mere af, og ikke være hængt op på aftaler og forpligtelser i kalenderen.

Lige så mange havde til gengæld planer om aktivt at bruge deres nye frihed. De vil lære sprog, rejse, male, have tid til børnebørnene, mødes med venner, læse bøger, have tid til haven, lære at svømme og ikke mindst skrev mange, at de er rigtig glade for nu at have mulighed for at udføre frivilligt arbejde for Røde Kors, frivillige centre og lign.

Til sidst et par af de sødeste og sjoveste senior-råd, der kom:

  • “Ikke at vågne af et vækkeur” – Hanne Jungquist Hansen
  • “Jeg har aldrig haft det så godt før; ingen stress, ingen krav jeg ikke kan leve op til. Tid til frisk luft, tid til god mad og hygge. Tid til børnebørnene og manden min! – Sonja Sørensen
  • “Tag et fjumreår og nyd livet” – Jette Froberg Eriksen

 

Først publiceret: 9. februar 2021
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 14:44