Tre års fængsel for sexovergreb og vold mod beboere på plejehjem

60-årig social- og sundhedshjælper idømt fængsel og advarsel om udvisning for seksuelle overgreb og vold mod plejehjemsbeboere.

Overgrebene fandt sted på plejehjem i Aarhus.

En 60-årig mand er ved Retten i Aarhus idømt tre års fængsel for seksuelle overgreb begået på en kvindelig beboer på et plejehjem i Aarhus Kommune, hvor han var ansat som social- og sundhedshjælper.

Derudover blev han dømt for vold begået mod en beboer på et andet plejehjem og for vold mod en kollega. 
Han fik en advarsel om udvisning af landet og blev desuden frakendt retten til at arbejde som social- og sundhedshjælper.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Den 60-årige blev dømt for forsøg på voldtægt, voldtægt ved anden seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse.

Retten fandt det bevist, at at han gentagne gange i en periode mellem 2022 og 2023 misbrugte sin stilling til at forgribe sig på en kvindelig beboer og holdt hende fast, selvom hun forsøgte at modsætte sig. 

Vold mod beboer og kollega

Voldsepisoden, som den 60-årige blev dømt for, fandt sted i 2020, hvor han under sit arbejde slog en ældre mandlig beboer flere gange.

Det var dog ikke den eneste voldelige episode, som han stod på anklageskriftet i sagen. Han blev nemlig også dømt for på et andet plejecenter året efter at have givet en kollega en lussing under nogle uoverensstemmelser. 

”Den 60-årige har udnyttet og misbrugt sin rolle som social- og sundhedshjælper på det groveste og begået gentagne overgreb mod en beboer, som han burde have plejet og passet på. Det har været skærpende for straffen, at det netop var i kraft af sit arbejde, at han begik både overgreb og vold,” siger Birgitte Ernst, der er specialanklager ved anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi. 

Lydoptagelser førte til anmeldelse

Krænkelserne mod den kvindelige beboer blev anmeldt, da nogle ansatte fik mistanke til deres kollega, da kvinden virkede utryg ved ham, og de ved en tilfældighed fandt nogle lydoptagelser på en vagttelefon.

På lydoptagelserne kunne man blandt andet høre den 60-årige fortælle kvinden, at han elskede hende.  

De to voldssager fra de to første plejehjem var efterforsket færdigt af politiet og afventede at blive behandlet i retten, da de seksuelle overgreb blev begået på mandens nye arbejdssted. 

Den 60-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. Retten valgte, at han skal sidde varetægtsfængslet frem til, dommen kan afsones.

Den kendelse kærede den 60-årige.

Først publiceret: 28. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. juni 2024 kl. 8:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og