Ny sang hylder dem der passer på vores ældre

Se video med hyldestsang til landets 92.000 SOSU'er, der fremhæver alt det gode, som medarbejderne gør hver dag for blandt landets ældre.

"En sang for SOSU" er en hyldest til de mange, der gør en forskel for blandt andet ældre.

Så har landets over 90.000 SOSU’er fået helt deres egen hyldestsang for den indsats, de dagligt gør for over 200.000 danskere – blandt andet ældre i eget hjem og på plejecentre.

Det er Trine Holm, der til daglig underviser på SOSU-uddannelsen, der har taget initiativ til sangen og har skrevet både tekst og musik.

“Vi håber at sangen kan blive en officiel SOSU-sang, der skal fremhæve alt det gode, som de her medarbejdere gør hver dag for andre mennesker. Medierne fremhæver altid de få dårlige tilfælde,” lyder det om sangen, som Social- og Sundhedsuddannelsen Fredericia, Vejle og Horsens har produceret og fået lavet video til.

Trine Holm fortæller, at teksten er inspireret af digtet ”Nogen må” skrevet af Martha Christensen.

“Danmark har brug for omsorg, empati og mennesker med overblik og handlekraft. Derfor har Danmark brug for flere SOSU’er, og derfor har vi lavet ”en Sang for SOSU”. En sang der anerkender de mennesker, der har hjerterum, og som kan se lys i selv den mørkeste dag. En sang til dem, der lægger øre til, når livet føles hårdt.”

Se og hør sangen her

Du kan se teksten her.

Først publiceret: 31. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 31. maj 2024 kl. 9:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og