Nu kan du selv se og betale din gæld online

Gældsstyrelsen lancerer ny mulighed for at tjekke gæld til det offentlige.

I 2023 slog Gældsstyrelsen rekord, da styrelsen inddrev 14 mia. kr. fra borgere og virksomheder med gæld til det offentlige.

Er du nysgerrig på, om du har gæld til det offentlige, eller vil du gerne have et overblik over din gæld?

Det kan du nemt gøre nu, fordi Gældsstyrelsen som noget nyt har gjort det muligt at få et gældsoverblik.

Du skal blot logge ind med MitID for at tjekke din gæld til det offentlige. Derudover kan du også betale den eventuelle gæld med betalingskort og MobilePay. 

Hidtil har borgere, der på eget initiativ gerne vil have overblik over deres aktuelle gæld og eventuelt betale den, været nødt til at ringe eller skrive til Gældsstyrelsen. Men det er slut nu. 

To forskellige systemer

Den nye løsning gælder i første omgang kun styrelsens nyeste inddrivelsessystem, PSRM, hvor størstedelen af ny persongæld i form af for eksempel restskat, underholdsbidrag og SU-gæld i dag bliver sendt til inddrivelse.

I systemet administreres gæld fra ca. 480.000 borgere. Med den nye selvbetjeningsløsning skal det være lettere og hurtigere for dem at tjekke deres gæld til det offentlige og betale den.

Nogle gældstyper bliver fortsat sendt til styrelsens andet inddrivelsessystem, DMI. Særligt vedrørende virksomhedsgæld. Derfor vil det for mange fortsat være nødvendigt at kontakte Gældsstyrelsen for at få et komplet overblik over sin gæld.

Se din gæld her

Derudover fortsætter Gældsstyrelsen med som udgangspunkt at sende alle nye skyldnere en gældsoversigt eller et rykkerbrev indenfor en måned, efter de har fået gæld til inddrivelse, ligesom Gældsstyrelsen som udgangspunkt sender en årlig orientering til skyldnere. 

Du finder gældsoverblikket på linket her.

Først publiceret: 15. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. maj 2024 kl. 8:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

og