To ældre kvinder bedraget: Det har de tilfælles

Midt- og Vestsjællands Politi har fået flere anmeldelser om bedrageri mod ældre.

Der er sket to nye tilfælde af bedrageri i Holbæk.

To ældre kvinder fra Holbæk deler nu ikke kun samme fornavn, men desværre også samme skæbne, da de begge er ofre for bedrageri. 

27. februar klokken 10.38 fik politiet anmeldelse om, at en 82-årig kvinde mandag eftermiddag var blevet ringet op af en mand, der gav sig ud for at være fra banken.

Han fortalte, at der var blevet hævet nogle penge på kvindens konto, og at det var nødvendigt for banken at få fat i kvindens kort.

Han sendte derfor et “bud” forbi kvinden, og det lykkedes på den måde bedragerne at hæve 15.000 kroner fra hendes konto.

De ringer typisk fra “banken”

Samme dag klokken 16.30 kom der også anmeldelse om, at en 70-årig kvinde tidligere på dagen var blevet ringet op af en mand, der oplyste, at han var fra kvindens bank.

Han fortalte, at han kunne se, at der var blevet købt ind hos Elgiganten i kvindens navn, og at man derfor havde spærret kortet hos kvinden og hendes mand.

For at forhindre yderligere kriminalitet ville banken hente deres kort og deres pin-koder. En mand fra “banken” ankom kort efter og fik ikke kun udleveret parrets kort.

Han overbeviste også parret om, at det var nødvendigt at flytte de penge, som parret havde på andre konti, over på den konto, der var tilknyttet det udleverede dankort. Det vides endnu ikke, om der er blevet hævet på de udleveret kort.

Det gør banker og myndigheder ALDRIG

Begge kvinder har samme fornavn og det bestyrker mistanken om, at gerningsmændene til de udspekulerede bedragerier bevidst udser sig ofre med navne, der er populære hos de ældre generationer.

Politiet opfordrer derfor til, at man tager kontakt til ældre familiemedlemmer og andre, der kunne blive ofre for bedragerierne, og tager en snak om, at banker og myndigheder aldrig vil kræve at få udleveret kort og koder.

Desuden bør man undersøge mulighederne for gennem banken at få en begrænsning på, hvor stort et beløb, der kan hæves på ens konto for at begrænse skaderne, hvis uheldet skulle være ude.

Først publiceret: 29. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 29. februar 2024 kl. 11:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og