Lene gør en stor forskel for borgerne

Lene Diget vil fortsætte med at arbejde, så længe hun kan, fordi kontakten med borgerne giver hende en livskvalitet, hun ikke vil være foruden.

"Jeg tror, man har godt af at komme ud og stadigvæk holde sig i gang til trods for gigt og andre skavanker," lyder det fra Lene Diget, der er 63 år og social- og sundhedshjælper. Foto: Stefan Cavalieri.

“Jeg ved, at jeg er god til mit arbejde. Jeg har empati og er omsorgsfuld over for mine borgere. Jeg ved, at mine borgere holder af mig, og jeg holder også af dem,” lyder det bestemt fra 63-årige Lene Diget, der er social- og sundhedshjælper i Midtjylland.

Lene Diget kører ud til ældre mennesker og hjælper dem, der har brug for en varm hånd til alt det, der synes at være blevet sværere med årene. Det har hun gjort i 30 år.

Og selvom hjemmehjælperen gerne vil blive ved i mange år endnu, er hun godt klar over, at hun er hæmmet af sin gigtsygdom og andre fysiske skavanker.

Derfor er Lene Diget kommet på en seniorordning, hvor hun er gået 10 % ned i tid, som svarer til tre timer om ugen.

En håndsrækning, der har gjort en verden til forskel, påpeger hun.

“Det passer mig perfekt, fordi tidligere kunne jeg have seks aftenvagter i streg, og det var hårdt for min krop. Nu har jeg en fridag midt imellem, og der er en bedre balance i mine vagter,” fortæller Lene Diget og tilføjer, at der også bliver taget hensyn til, at hun ikke får de allertungeste borgere.

Ordning giver ekstra drivkraft

Man er ikke et øjeblik i tvivl om, at Lene holder af den daglige kontakt med sine borgere og kollegaer, også selvom hun går på efterløn i 2024.

Derfor har hun taget imod regeringens aftale om fritagelse for modregning i efterløn med åbne arme.

Det betyder, at ansatte i sundhedsvæsenet, der er gået på efterløn, bliver fritaget for modregning i efterlønnen, hvis de vender tilbage til et job i sundhedsvæsenet i år og næste år.

Indtil videre er planen derfor, at Lene Diget vil tage fem vagter, svarende til cirka 40 timer om måneden, efter hun går på efterløn.

“Jeg tror, man har godt af at komme ud og stadigvæk holde sig i gang til trods for gigt og andre skavanker. Møde andre mennesker, kollegaer og alt det der. Det, at jeg ikke bliver trukket i efterlønnen, er en endnu større opfordring. Det er klart, jeg vil synes, det er træls, hvis jeg skal gå ud og arbejde og så få mindre i efterløn,” siger hun.

Ingen sure miner

Hvis helbredet ikke spænder ben for Diget, vil den garvede hjemmehjælper fortsætte med at arbejde i mange år endnu.

“Jeg kan sagtens arbejde, indtil jeg er 75 år og tage nogle vagter ind imellem, men det skal være sådan, at hvis de ringer til mig, så skal der være plads til, at jeg både kan sige ja eller nej,” siger hun  og fortsætter:

“Det er den fleksibilitet, min leder har lovet mig. Sådan er det også nu; jeg kan fint sige nej til en ekstra vagt, uden der kommer sure miner ud af det.”

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Lene

Møde andre mennesker: Det er meget dejligt at komme ud og møde nogle forskellige borgere, som bidrager til en alsidig hverdag.

Søde kollegaer: Mine kollegaer betyder meget, da det er dem, jeg kan gå til og sparre med, når jeg får brug for det.

Være beskæftiget: Det er rart at have noget at stå op til og se frem til. På den måde holder jeg mig også i gang.

Først publiceret: 2. november 2023
Artiklen er sidst opdateret 2. november 2023 kl. 8:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og