Her er de mest succesfulde parforhold

Kærligheden har gode vilkår, når visse betingelser er opfyldt, men især en ting skiller sig ud ved de gode og langvarige parforhold.

Jo mere man som par minder om hinanden, jo færre konflikter kan man opleve.

Modsætninger mødes, og sød musik opstår – eller hvad?

Det er en kærlighedsmyte, de fleste af os kender, men nu viser det sig, at der ikke er hold i den.

Forskere har undersøgt millioner af par og kigget på flere end 130 karaktertræk og egenskaber. Det gælder blandt andet faktorer som politisk ståsted, uddannelsesniveau, rygevaner og seksuel debut med mere.

I denne omfattende undersøgelse er resultatet ikke til at misforstå; par, der minder om hinanden, enes bedre og har størst succes. Med andre ord: Lige børn leger bedst.

Parterapeut er enig

Det skriver TV 2, og spørger man parterapeut Eivind Johansen, er han heller ikke i tvivl om resultatet.

“Generelt varer parforhold kortere, og man trives dårligere, hvis man er for forskellige. Det kan ofte føre til mange konflikter, som det er svært at finde løsningen på,” siger han.

Når det så er sagt, er Eivind Johansen ikke afvisende overfor, at man sagtens kan finde sammen med en person, der kommer fra et anderledes miljø eller kultur, end man selv kommer fra, og stadig have et velfungerende parforhold.

“Det er de personlige karaktertræk, der helst skal være så ens som muligt. Altså selve personligheden,” siger parterapeuten.

 

Først publiceret: 15. september 2023
Artiklen er sidst opdateret 15. september 2023 kl. 13:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

og