Garvet tv-vært: Det er sådan, jeg ser mig selv

Han har rapporteret verdensbegivenheder for TV 2's seere og var med, da nyhederne fik et andet tempo. Journalist Poul Erik Skammelsen fylder 60 år 19. april.

Journalist og studievært Poul Erik Skammelsen fylder 60 år den 19. april. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Han var som nyuddannet journalist med i den allerførste nyhedsudsendelse på TV 2 i 1988 og har siden været fast indslag på skærmen som journalist, studievært og korrespondent.

Poul Erik Skammelsen fylder 60 år den 19. april og har været på TV 2 hele sin karriere og har haft mange forskellige opgaver i ind- og udland i årenes løb.

Senest gør han seerne klogere på internationale begivenheder i nyhedsmagasinet “Verden ifølge News” med nyt fra TV 2’s korrespondenter.

Poul Erik Skammelsen har selv været korrespondent i Washington, Prag og Moskva og har været udsendt til verdens brændpunkter.

Draget af internationale begivenheder

Som nyansat rapporterede han fra Beijing i dagene for massakren på Den Himmelske Fredsplads i 1989. Han rapporterede senere samme år fra Berlin, da muren faldt, og han var i New York 9. september 2001, da to fly fløj ind i World Trade Center og ændrede verdenshistorien.

Det var lysten til at formidle om internationale begivenheder, der fik ham til at søge ind på journalisthøjskolen i sin tid.

“Jeg fik tidligt en interesse for, hvad der foregik i verden, og samtidig ville jeg gerne fortælle historier. Det er også sådan, jeg stadig ser mig selv: Som en mand, der fortæller historier,” har han tidligere fortalt i et interview med JydskeVestkysten.

TV 2 News: Nyt og skelsættende

I 2006 var han med, da TV2 lancerede kanalen TV 2 News, hvor der for første gang i Danmark blev sendt nyheder på tv døgnet rundt.

Det var nyt og skelsættende.

Poul Erik Skammelsen har tidligere fortalt, hvordan de måtte prøve sig frem i starten for at finde frem til det rette format.

“Det første folketingsvalg i 2007, hvor News var med, synes jeg, vi opdagede, hvilken rolle vi kunne spille i politik. Hvis nogen siger noget, eller der foregår noget i et parti, er vi på historien, inden partiorganisationen kan nå at lukke en kandidat ned.”

“Der kom pludselig et andet tempo. Hvor partierne tidligere har været vant til at indrette sig efter morgenaviserne, aftenaviserne eller middagsradioaviserne, var vi der hele tiden,” sagde han til Ritzau i forbindelse med nyhedskanalens 15 års jubilæum.

Poul Erik Skammelsen er gift og far til to døtre.

Først publiceret: 19. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 19. april 2023 kl. 8:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og