Kastede sin kærlighed på konkurrent

Hans ansigt er tonet frem på skærmen i et utal af nyhedsudsendelser i årtier. Journalist og tv-vært Kim Bildsøe Lassen er fyldt 60 år denne måned.

I 2020 giftede Kim Bildsøe Lassen, 59, og Divya Das, 44, sig i al hemmelighed på Frederiksberg Rådhus.

Han har rapporteret verdenshistorie helt ind i de danske stuer som korrespondent for DR i USA og siden Storbritannien og har været vært på et utal af nyhedsudsendelser og -magasiner.

Journalist og tv-vært Kim Bildsøe Lassen, der i april er fyldt 60 år, var senest bosat i London, da briterne forlod EU med alt, hvad det senere indebar af politisk drama og økonomisk nedtur.

En opgave, som han har kaldt den “suverænt mest interessante journalistiske opgave” i karrieren.

“Jeg boede og arbejdede ellers i USA under terrorangrebet 11. september, så det er ikke, fordi jeg ikke har oplevet store dramatiske ting før,” har han fortalt i et interview med B.T.

Han var næsten lige startet som korrespondent i Washington i 2001, da terrorangrebet ramte 11. september, og kunne i TV Avisen fortælle om det chok, som landet pludselig befandt sig i, efter at to fly fløj ind i tårnene i World Trade Center i New York.

“Folk er meget vrede, og der er en stemning af hævn i luften,” sagde korrespondenten i TV Avisen efter angrebet.

Har boet i Indonesien

Kim Bildsøe Lassen har været ansat i DR siden 1998. Han er i dag vært på TV Avisen og har tidligere været vært og redaktør på magasinet Horisont, souschef på TV Avisen, udlandsredaktør og redaktionschef.

Han har ud over sine år som korrespondent også løbende været udsendt til begivenheder i hele verden.

Lysten til at rejse ud fik han tidligt, da han som barn boede nogle år i Indonesien i forbindelse med faderens udstationering.

Resten af barndommen tilbragte han på landet i Nordsjælland.

Danner par med Dyvia Das

Tidligere har Kim Bildsøe Lassen arbejdet på TV 2, Ekstra Bladet, Dagbladet Information som korrespondent i Mellemøsten og på Månedsbladet Press.

Tiden i London som korrespondent fra 2016 til 2020 tilbragte han med sin på én gang ægtefælle og konkurrent, Dyvia Das, som i samme periode var TV 2’s korrespondent i London.

De to har sammen skrevet en bog om tiden som korrespondenter, “Briterne og brexit – en frontberetning”, der blev udgivet i 2020.

Parret har kendt hinanden siden 2012. Kim Bildsøe Lassen har to voksne børn fra et tidligere ægteskab.

Først publiceret: 9. april 2023
Artiklen er sidst opdateret 12. april 2023 kl. 8:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

og