Derfor bliver elregningen nu lavere

Fra 1. april overgår netselskaberne Cerius og Radius til sommertariffer. Det betyder, at strømpriserne bliver billigere.

Sommertarifferne betyder, at det nu bliver billigere for mange danskere at få varme i ovnen i mange af døgnets timer frem til oktober.

2,5 mio. danskere kan fra 1. april se frem til en elregning, hvor udgifterne til transport af strøm bliver lavere.

De såkaldte tariffer, som dækker over forbrugernes udgifter til netselskaberne og transport af strøm, bliver nemlig lavere over sommeren i det meste af Østdanmark.

Det er Cerius og Radius, som står for elnettet i disse områder.

“Vi har billigere transport af strøm om sommeren.  Det er muligt, da der generelt er et lavere pres på elnettet i sommermånederne,” siger chef Cäthe Bay-Smidt fra Cerius og Radius Elnet.

Her er strømmen billigst

Du vil opleve lavere tariffer i perioden fra kl. 6 til midnat.

Største prisfald sker i tidsrummet mellem kl. 17.00 og 21.00, hvor tariffen sænkes fra 1,60-1,70 kr. pr. kWh. til ca. 0,70 kr. pr. kWh., mens tariffen i de øvrige lyse timer sænkes fra ca. 0,50 kr. pr. kWh. til det halve.

“Med generelt lavere elpriser, faldende forbrug på grund af højere temperaturer og nu også sommertariffer, så vil mange kunne mærke en væsentlig forskel på elregningerne de kommende måneder.”

Cerius’ og Radius’ sommertariffer løber i perioden fra 1. april til udgangen af september.

Først publiceret: 31. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 31. marts 2023 kl. 13:52

Se, hvad vi ellers skriver om:

og