82-årig gav sit kreditkort til fremmed mand

82-årig kvinde overtalt af en Jens Hansen til at udlevere sit dankort til et falsk bankbud, der efterfølgende misbrugte dankortet til hævning af kontanter.

Opfordringen fra politiet ved sådanne uventede telefonopkald er at få oplyst medarbejderens navn og arbejdsplads, hvorefter telefonopkaldet afbrydes.

“Goddag. Det er Jens Hansen fra banken.”

En 82-årig kvinde fra Roskilde lod sig overbevise om, at det var fra banken, da hun en eftermiddag blev ringet op.

Manden i telefonen  oplyste at være ansat i Danske Bank og kunne se, at nogen havde forsøgt uberettiget at hæve et større beløb på hendes bankkonto.

Den falske bankmand formåede at få adskillige personlige oplysninger ud af den 82-årige, der også blev overtalt til at udlevere sit dankort til et bankbud, der ville komme til hendes bopæl.

En fremmed mand dukkede derfor op og fik udleveret dankortet med tilhørende kode, så det kunne misbruges til hævning af 6.000 kroner.

Optager rapport om bedrageri

Da den 82-årige et par timer senere opdagede den uberettigede hævning af pengene, kontaktede hun sine pårørende, der så anmeldte sagen til politiet.

Det falske bankbud blev beskrevet som en mand, brunlig hudfarve, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, sort langt hår, iført lang sort jakke og sorte jeans. Manden talte dansk ved henvendelsen hos den 82-årige.

Politiet har nu optaget rapport om bedrageri over for en person, der uopfordret er blevet kontaktet af en nogen, der udgav for at være for eksempel bankansat eller fra politiet og andre myndigheder. Og at der desuden er forsøgt at lokke personlige oplysninger fra ofret under påskud af opdigtede, mistænkelige økonomiske transaktioner.

Opfordring fra politiet

Opfordringen fra politiet ved sådanne uventede telefonopkald er at få oplyst medarbejderens navn og arbejdsplads, hvorefter telefonopkaldet afbrydes.

Herefter foretages et kontrolopkald til arbejdspladsens hovedtelefonnummer for at blive omstillet til den pågældende, hvilket i de fleste tilfælde vil afsløre svindelnummeret.

Først publiceret: 11. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2023 kl. 13:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og