Prins Joachim og prinsesse Marie flytter

Det meget omtalte prinsepar flytter længere væk fra Danmark. Samtidig kan prins Joachim risikere at miste sin apanage.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Dronning Margrethes yngste søn, prins Joachim, og prinsesse Marie hiver teltpælene op til sommer og rykker til den amerikanske hovedstad, Washington D. C. Det skriver ugebladet Se og Hør.

Prins Joachim og prinsesse Marie har siden efteråret 2020 boet i Frankrigs hovedstad, Paris, sammen med børnene prins Henrik og prinsesse Athena. Her har prins Joachim arbejdet som forsvarsattaché på den danske ambassade.

Konfliktfyldt tid

Prins Joachims og prinsesse Maries forhold til dronningen og kronprins Frederik har været under pres og i mediernes søgelys.

Det er sket, efter at kongehuset meldte ud i september, at prins Joachim og prinsesse Maries fire børn ville blive frataget deres titler som prinser og prinsesse fra årsskiftet.

Har ikke skrevet under

Ifølge Se og Hør er der tvivl, om prins Joachim skal arbejde for Danmark som forsvarsattaché i USA, eller om han har fået et job i en privat virksomhed.

Prinsen har endnu ikke skrevet under på en kontrakt, men det er mest sandsynligt, at prins Joachim lander i et privat firma, skriver ugebladet.

Vil ikke kunne få apanagen med

Hvis prinsen får et job i det private, vil han risikere at miste sin ret til apanagen på 3.785.388 kroner om året.

Fordi prins Joachim dermed ikke længere vil være tilknyttet den danske stat. Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

“Der er det rent praktiske i det, at der står udtrykkeligt i Grundloven, at medlemmer af kongehuset ikke kan oppebære apanage uden for landets grænser, uden at Folketinget har godkendt det,” siger Hans Engell til Se og hør.

Kongehuset har ikke meldt noget ud om prins Joachims og prinsesse Maries flytningen.

Kilde: Se og Hør.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: 8. december 2022
Artiklen er sidst opdateret 8. december 2022 kl. 9:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og