Bagedyst-Laura: Jeg blev fri, da min mor døde

27-årige Laura mistede sin mor til kræft for fem år siden, men forinden havde moderens voldsomme psykiske sygdom præget hele Lauras liv og lagt en tung dyne af bekymringer over hele hendes barndom.

-Jeg er helt afklaret om min mors død, og den har været med til , at jeg nu kan leve et bekymringsfrit liv, siger Laura. Foto: DR

27-årige Laura Aagaard er en af de markante deltagere i årets omgang af Den Store Bagedyst. Hver uge udfordrer den århusianske ingeniør sig selv og seerne med sit farverige tøj og lige så farverige bagværk. Men bag det smilende ansigt og det gode humør gemmer sig en voldsom fortid.

I 2017 mistede hun sin mor efter blot en måneds voldsom sygdom med en hjernetumor. Den måned brugte Laura og hendes mor til virkelig at snakke sammen om hvordan moderen og Laura havde det med at moderen skulle dø, hvor hun ville begraves og sådan nogle ting, skriver SE og HØR.

Sat på plads i hovedet

-Jeg tror helt sikkert, det har været gavnligt for mig at have en mor, der har inviteret til at tale om alle de svære ting. For når du får sat ord på alle dine følelser og tanker, får man ligesom processeret dem oppe i hjernen, ræsonnerer hun i SE og HØR.

Men det er ikke kun moderen korte og intense kræftsygdom, der har præget den 27 årige unge pige. Forud for moderens død var nemlig gået mange år med moderens voldsomme psykiske sygdom. Under hele Lauras opvækst har hendes mor været syg, og Laura skulle helt fra hun var lille skulle rumme, at hendes mor måske ikke var her en dag på grund af den psykiske sygdom. Hun voksede derfor op med en tung sky over sit barnesind.

Sorg og lettelse

Derfor var det ikke kun en sorg, men også en lettelse for den dengang 22 årige Laura, da moderen døde af kræft. Ja, hun følte jeg faktisk endelig fri, da moderen døde.

-Det har jeg altid været meget åben omkring. Jeg føler mig ikke tarvelig over at sige, at for mig har det også været en lettelse, da hun døde, siger Bagedyst-Laura til Se og Hør.

-Jeg føler, at hun har givet mig mulighed for at gør alt det, jeg synes er fedt at gøre uden at skulle bekymre mig om, hvordan hun har det. Det er jeg sikker på, at hun er glad for.

Næste afsnit af Den Store Bagedyst med Laura Aagaard kommer på DR lørdag 5. november kl.20

Først publiceret: 10. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. november 2022 kl. 9:36

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og