Ny viden: Te og mælk beskytter mod type 2-diabetes

Nye studier viser, at både te og mælk er med til at holde type 2-diabetes fra døren.

Det har længe været kendt, at et dagligt indtag af te er forbundet med flere gavnlige helbredseffekter, men studiet er det første af sin størrelse til at sætte tal på effekterne.

Te og mælk er ikke umiddelbart noget, man vil forbinde med diabetes, men ikke desto mindre er det tilfældet.

Data fra mere end én million mennesker viser, at et indtag af moderate mængder sort, grøn eller olanga-te hænger sammen med en lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes.

For at være helt præcis skal man drikke fire kopper te eller mere om dagen, før det boner ud med 17 procent lavere risiko for at udvikle sygdommen.

“Det er spændende resultater, fordi de tyder på, at folk kan gøre noget så simpelt som at drikke fire kopper te om dagen for potentielt at sænke risikoen for udvikling af type 2-diabetes,” siger forsker Xiaying Li fra Kina.

Mælk er gavnligt

Hvis du foretrækker en sjat mælk i teen, skal du endelig fortsætte med at gøre det.

Et andet studie viser samtidig, at mælkeprodukter ligeledes er med til at mindske risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Du kan faktisk nøjes med at drikke ét stort glas mælk om dagen, da det ser ud til at kunne reducere risikoen for at udvikle den selvsamme diabetes sygdom med 10 procent.

Spiser du i stedet en skål yoghurt eller andre mælkeprodukter, ser det ud til at mindske risikoen med 5 procent.

Ifølge forsker og læge Analisa Giosué skal den beskyttende effekt af mælkeprodukter findes i, at disse indeholder mange næringsstoffer, vitaminer og andre bioaktive stoffer, der hjælper med omsætningen af sukker i kroppen.

Kilde: netdoktor.dk 

Først publiceret: 3. november 2022
Artiklen er sidst opdateret 3. november 2022 kl. 8:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og