Janni Spies fylder 60 år: Det laver hun i dag

Janni Spies blev sidste år mormor, da hendes datter Michala fødte sønnen Ocean. Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Mandag 19. september fylder en af Danmarks mest pressesky millionærer 60 år.

Den tidligere rejsedronning, Janni Spies, har for mange år siden valgt at træde ud af offentlighedens lys, og hun nyder i dag at være  mormor til den knap et år gamle Ocean samt pleje sin kærlighed på 7. år til den 17 år yngre Roberto, der både kommer fra og bor i Brasilien.

Janni Spies var kun 20 år tilbage i 1983, da hun gav sit ja til Danmarks mest ombruste rejsekonge, Simon Spies. Den tidligere kassedame fra Herlev havde fået et job som piccoline i Spies huset, og det var her rejsekongen havde fået øje på hende.

Milliardær-arving

Simon Spies var allerede syg og havde ikke lang tid tilbage, da han i 1983 gjorde den purunge Janni til sin kone, arving og ikke mindst centrum i en hvirvelvind af medieomtale. Året efter døde han, og  fem år efter i 1988 giftede hun sig igen med en ældre og meget velhavende mand, finansmanden og arvingen, Christian Kjær.

Midtvejs i ægteskabet med Christian Kjær trak hun en stor del af koncernens pengetank ud til sig selv – rygterne gik dengang på at det var over en halv milliard krone – og endte så med at sælge hele rejse-imperiet i 1996, 12 år efter Simon Spies’ død.

Janni har altid haft et tæt forhold til sin datter, der i flere år led af spiseforstyrrelse.

20 år efter Janni havde sagt ja til Christian Kjær havde parret fået to børn, Michala og Christophr, men samtidig havde Christian Kjær også formøblet store dele af Jannis arv.

Grim skilsmisse

Ægteskabet endte i grim skilsmisse i 2008, og en tur i retten, hvor Janni krævede 135 millioner kroner tilbage samt mange af de enorme gave hun havde foræret ham i årenes løb, heriblandt en renovering af Christians hjem, Sandbjerggård, som kostede 12 millioner kroner samt de 9 millioner kroner som hun havde betalt i husleje til Christian for at bo på Sandbjerggård.

Retssagen endte dog med, at Christian Kjær blev dømt til at betale sin eks-hustru 35 millioner kroner tilbage.

Det var i denne periode, at deres fælles datter, Michala, begyndte at tage sin mors side, og samtidig trak sig fra sin far. Senere slog Michala Kjær fuldstændig hånden af sin far, Christian Kjær, da Christian Kjær talte grimt om hendes mor i medierne og samtidig med giftede sig med den iranske læge, Susan Astani, med hvem han senere fik sønnen Alexander.

I forbindelse med skilsmissen kastede Janni efternavnet Kjær væk, og tog igen Spies-efternavnet, som hun har beholdt lige siden, mens datteren Michala nu har taget sin mands efternavn, Brylov.

Hvidovre-datteren

Jannis datter, Michala, er i dag gift med den tidligere Paradise Hotel-deltager, Patrick Brylov. Foto: TV3.

“Man kan tage pigen ud af Herlev, men aldrig Herlev ud af pigen”.

Sådan blev der skrevet mange gange om Janni Spies før i tiden, da hun konstant var i blade og aviser. Hendes nede-på-jorden væremåde i omgangen med medierne, berømmelsen og pengene har aldrig slået fejl.

Heldigvis har hun også givet en stor portion af Herlev-ånden videre til sin datter. Michala bor i en 10 millioner kroner dyr villa i Hvidovre med sin mand, Patrick Brylov, som blev kendt blandt unge mennesker, da han deltog i reality-serien Paradise Hotel i 2016, og i dag er online fitness-træner.

Janni har dog lært sin datter at være fornuftig hvad angår pengene, hvorfor 90% af villaen står i Michalas navn og de resterende 10% ejes af ægtemanden.

Det er næsten et år siden at 32-årige Michala gav sin mor en af de bedste gaver nogensinde – nemlig hendes første barnebarn. Lille Ocean Brylov kan fejre sin 1 års fødselsdag 22. oktober.

Købte søsters villa

Michala og ægtemanden Patrick købte først en stor Hellerup-villa, men især Patrick Brylov, der kommer fra Hvidovre, følte sig ikke tilpas blandt de dyre drenge og tilsvarende omgivelser i Hellerup, så da parret flyttede til Hvidovre, købte hendes bror, 24-årige Christopher, Hellerup-herligheden på 250 kvm. for 12 millioner kroner af sin søster. Så bor han heller ikke så langt væk fra sin mor, der bor tæt på Charlottenlund.

Christopher, der nåede lidt længere i skolesystemet end sin søster, lagde ikke skjul på, at det kun var med lodder og trisser, at han fik sin studentereksamen i 2016. Det boglige var slet ikke ham, men Janni Spies var selvfølgelig ovenud stolt, da Christopher som den første i hendes familie fik studenterhuen.

Siden har han som mange andre sønner og døtre fra velhavende familier kastet sig over investeringer og forretninger med større og mindre held. Christopher Kjær er i dag også et særdeles kendt ansigt i det danske jetset.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 18. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. september 2022 kl. 14:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og