Jyllands dyreste: Sommerhus slår alle rekorder

"Hamilton" huset i Skagen har en Danmarks smukkeste udsigter. Men det koster også 25 millioner kroner.

"Hamilton" huset i Skagen har en af Danmarks smukkeste udsiger. Foto: Lilienhoff Ejendomsmægler

Hamiltonvej 23C, 9990 Skagen!
På denne sommerhus-adresse i Skagen bliver du budt indenfor i et hus fra 1930 på i alt 155 kvadratmeter – der fordeler sig over 6 værelser.

Fritidshuset er udbudt til salg for hele 25.000.000 kr., hvilket er 257 procent over gennemsnittet for de sommerhuse, der for øjeblikket er til salg i 9990 Skagen.

Huset ligger på en 9.902 kvadratmeter stor grund på Hamiltonvej 23C i Frederikshavn Kommune, og her beløber de samlede skatter for sommerhuset sig ifølge Boliga.dks oplysninger til 69.629 kr./år.

Historien om greven

I følge ejendomsmægleren Lilienhoff er historien omhuset, at en svensk adelsmand i 1920’erne ønskede et tilflugtssted for det allerede dengang rige liv i Ny Skagen, og da muligheden bød sig, erhvervede svenskeren med det engelskklingende navn sig et anseeligt jordstykke på den modsatte side af den smalle tange, hvorpå Skagen ligger. Dette område tilsvarer i dag adskillige grunde med sommerhuse, men på den bedste placering, den længst fremme mod vandet, lod Grev Hamilton, sit tilholdssted opføre.

Ført tilbage til det oprindelige

Det idylliske, stråtækte hus stod færdigt i 1930, og det blev grevens hjem de efterfølgende ni år, hvorefter den stadigt voksende storm i Europa gjorde det nødvendigt at afhænde stedet. Ikke desto mindre skal man frem til 1973, før man finder det næste springende punkt i udviklingen af Hamiltonvej 23C, for i netop denne periode undergik ejendommen en væsentlig restaurering, som i vid udstrækning førte æstetikken tilbage til den oprindelige.

Læs mere om det smukke og dyre sommerhus i Skagen HER

Kilde: Boliga.dk

Læs mere om huse, penge og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 12. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. september 2022 kl. 13:51

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og