Hvalpe-boom: Disse 3 er mest populære hos seniorer

Der er født rekordmange hunde i Danmark sidste år, men efterspørgslen er stadig tårnhøj på handelsportaler for kæledyr. Se her hvilke hunde seniorerne foretrækker.

Fransk bulldog er en af de mest populære hunde blandt seniorer.

Der bliver efterspurgt og avlet hvalpe som aldrig før i Danmark. Fra 2020 er antallet af nyregistrerede hunde steget med hele 25 procent, ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister.

Pia Henriksen er en af dem, der stod med et kuld hvalpe i 2020, hvor mange hjemsendte danskerne blev kollektivt ramt af hvalpefeberen.

“Interessen har været ekstremt stor. Folk kom hjem og fandt ud af, at de havde tiden og måske også behovet for en hund,” siger Pia Henriksen, der siden 2020 har avlet 19 hvalpe på sine to Shih Tzu tæver Merle og Sofie, hvis hvalpe tilfældigt kom til verden under den store efterspørgselsbølge.

“De blev drægtige på samme tid, så pludselig stod jeg der med tretten hvalpe. Merle fik syv og Sofie fik seks. Det var ret overvældende, men intet imod den interesse jeg oplevede, efter jeg skrev om kuldene på Facebook. Jeg da lige love for, at jeg blev blæst bagover af alle de beskeder, jeg fik fra interesserede købere, siger Pia Henriksen, der netop har fået endnu et kuld på seks hvalpe i huset.”

Hundeglæden

Med omtrent 80.000 voksne hunde og nye hvalpe, der er blevet formidlet videre til nye familier er Dyreportal.dk en af de største sider for handel med kæledyr på nettet. Her er hundehvalpe fortsat i høj kurs, til trods for fødselsboomet.

Mest populære hunde hos seniorer

Top 3 aldersgrupper som køber flest hunde
1. 65+
2. 45-54
3. 55-64

Top 3 mest populære race for 65+ er:
1. Labrador
2. Shih Tzu
3. Fransk bulldog

Kilde: dyreportalen.dk

“Corona og nedlukningerne satte gang i en bølge, som vi har set fortsætte ind i 2022, hvor hunde stadig er det ubetinget mest populære dyr”, fortæller Kevin Bøje Reese, der er direktør for Dyreportalen, og fortsætter:

“Vi vil komme til at se det stagnere på et tidspunkt, men når vi sammenligner med tiden før corona, ligger vi stadig på et højere niveau. Allerede i januar og februar i år har vi haft næsten 13.000 annoncer med hunde på portalen,” siger Kevin Bøje Reese.

Han anbefaler, at man som kommende hundeejer altid overvejer, om den hund, man ønsker sig, passer ind i ens liv, når man ser på racens behov for især motion, socialt liv og pleje.

Racens behov

Netop forståelse for racens behov er vigtigt, når Pia Henriksen skal finde køberne til de små nye Shih Tzu hvalpe, der tumler rundt på stuegulvet i Glostrup.

Køberne skal forstå hundens behov og være åben for at bibeholde en relation til hundens øvrige familie.

“Jeg har haft de hvalpe, siden de var helt små. Så det er vemodigt at skulle af med dem, jeg vil også gerne dele den fantastiske glæde, de giver mig, med resten af verden. Jeg snakker meget med køberne for at sikre mig, at de ved, hvad det er for et ansvar, der følger med,” fortæller Pia Henriksen.

Ved første kuld etablerede hun en facebookgruppe, hvor hvalpenes familier kunne holde kontakten og følge med i hundenes udvikling, og det gør hun også for køberne af det nye kuld.

“Det er ikke bare rart for mig fortsat at kunne følge med i hvalpenes liv, det er også godt for de nye hundeejere at have kontakt til andre i samme situation og dele både de gode og de udfordrende oplevelser,” siger hun.

Læs mere om kendte, kæledyr og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 19. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 23. maj 2022 kl. 8:03

Se, hvad vi ellers skriver om: