Fristen for MitID rykkes til 31. oktober

Travlhed hos Borgerservice i kommunerne betyder, at slutdatoen for overgang til MitID, rykkes til den 31. oktober 2022. Hidtil har fristen været 30. juni.

Nu får vi 4 måneder mere til at skifte til MitID.

Er du endnu ikke skiftet fra NemId til MitID, får du nu lidt mere tid til overgangen. Det er især vigtigt, hvis du har brug for hjælp hos Borgerservice, hvor der lige nu er lange ventetider.

Udrulningen af MitID fortsætter, så flest mulige har fået MitID 30. juni 2022.

I alt skal omkring 5 millioner danskere have MitID.

Cirka 3,4 millioner har allerede fået MitID.

Har du ikke fået MitID endnu, vil du få besked i din mobil- eller netbank om, at det er din tur til at få MitID. Herefter har du en frist på 30 dage til at skrifte.

Hvorfor skal vi skifte fra NemID til MitID?

NemId skal skiftes ud med MitID af hensyn til datasikkerhed, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

”Skal vi være bedst muligt rustet til fremtiden, er der behov for en ny og fremtidssikker løsning, som lever op til de nyeste internationale sikkerhedskrav. Blandt andet er det afgørende, at vi siger farvel til NemID nøglekortet – også kendt som papkortet – da papkortet kan kopieres og ikke lever op til EU-krav om stærk kundeautentifikation (eller 2-faktor autentifikation), når en bankkunde tilgår sine bankkonti eller betaler online. Derfor haster det med at få lukket NemID ned,” skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der sammen står bag MitID, der skal erstatte NemID som Danmarks digitale ID.

Papkortet er udfordringen i bankerne

De europæiske regler på betalingsområdet gør, at bankerne ikke må acceptere, at log-on til netbank og bankoverførelser sker med anvendelse af NemID papkortet.

Bankerne skal sikre, at papkortet ikke længere bruges i banken, selvom sluttidspunktet for overgangen rykkes.

Bankerne er allerede stoppet med at bruge papkortet i forbindelse med nethandel tilbage i januar 2021.

Da brugen af papkortet er i strid med den europæiske regulering, risikerer bankerne at modtage påbud fra Finanstilsynet, hvis det fortsat anvendes, når kunderne anvender deres net- eller mobilbank.

”Det er helt afgørende, at så få som muligt bruger papkortet, og at det kun bruges af borgere med et særligt behov, der ikke har kunnet få MitID endnu af forskellige årsager,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark

“Det er ikke en løsning, der lever op til EU-kravene for finanssektoren på sikkerhedsområdet. Det er jo blandt andet derfor, vi allesammen skal skifte til MitIDDerfor skal man som udgangspunkt benytte NemID nøgleappen, hvis man ikke har fået sit MitID endnu.”

“Med muligheden for, at et begrænset antal borgere med et særligt behov kan anvende papkortet efter den 30. juni 2022, er vi sikre på, at de sidste borgere kan få MitID i god ro og orden,” siger Michael Busk-Jepsen.

Læs mere om penge, pension og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 6. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret 16. maj 2022 kl. 10:32

Se, hvad vi ellers skriver om:

og