Silas Holst: Jeg har børnene med på job

Silas Holst tager iblandt sine to børne med på job, og det scorer han point for hos børnene. Men det er også når børnene sidder blandt publikum, at Silas Holsts er mest nervøs.

-Når jeg spiller, er jeg den heldige forælder, der først møder på arbejde klokken 19. Så kan jeg hente børnene tidlig, fortæller Silas Holst. Foto: Dan Mariegaard

Som musicalstjerne har man meget at se til, og det gælder også for landets måske største af slagsen.

Silas Holst skal endnu engang indtage hovedrollen i en stort opsat musical, når han for tredje gang skal spille Danny Zuko. Det sker i foråret næste år, hvor han er med i en ny udgave af klassikeren “Grease”.

Med sit travle liv kan Silas Holst ikke altid være hjemme til aftensmad og putning, og derfor betyder det meget for ham at kunne vise sine to børn, Maggie på otte og Bob på fem, hvad han laver, når han ikke fortæller godnathistorier.

Han glæder sig da også til, at de skal se “Grease”.

– Det er en stor ære at vise mine børn, hvad jeg laver, siger Silas Holst.

Sønnen heppede på Silas

Silas Holst indrømmer dog også, at det ikke gør noget godt for nerverne, at have de to siddende blandt publikum. På hans fødselsdag i år, så de ham optræde i forestillingen “Kinky Boots”.

– Jeg var faktisk mere nervøs der, end jeg var til premieren, fortæller Silas Holst.

Det var ikke kun faren, der var nervøs. Femårige Bob levede sig meget ind i især en scene:

– På et tidspunkt har jeg og Rasmus Fruergaard (i rollen som Don red.) en boksekamp. Her rejser Bob sig op og råber: “Ja, Far!”, griner Silas Holst og forklarer, at det var sønnens første gang i teatret.

Han er også begyndt at tage otteårige Maggie med i systuen og til kostumeprøver. Noget han betegner som et eventyrland.

– Der tror jeg, at man vinder mange point på pluskontoen, og så glemmer de, at far ikke har været der fuldt ud de sidste 14 dage, siger Silas Holst.

Til foråret 2023 går det så løs igen, og Silas Holst erkender, at der skal en del koordinering til for at få den travle hverdag til at hænge sammen.

Fordele som musicalstjerne

Livet som musicalstjerne har dog også sine fordele.

– Når forestillingerne først er i gang, så er jeg den heldige forælder, der først møder på arbejde klokken 19. Derfor er jeg jo den tjekkede far, som henter sine børn tidligt, siger han.

Ligesom de var inde og se “Kinky Boots”, så garanterer Silas Holst også, at børnene skal se “Grease”. Selv om historien til tider er alvorlig og for eksempel tager et emne som abort op.

– Det er præcis det, der er så godt skruet sammen ved “Grease”. Er man syv, tror jeg bare, man ser lyserøde jakker, tyggegummi og hører de gode sange. Det hele kører i to spor, siger Silas Holst.

“Grease” foregår i 50’ernes USA, hvor den fortæller historien om den seje Danny Zuko og den pæne Sandy Olsson, der forelsker sig, men må ændre sig for hinanden.

Silas Holst startede faktisk sin musicalkarriere med en rolle i “Grease”, hvor han fik rollen som Kenickie. Efterfølgende fik han rollen som Danny Zuko i en genopsætning.

Han lægger da heller ikke skjul på, at der er noget trygt ved at tage læderjakken på og putte fedt i håret.

– Det er som at komme hjem igen, og det bliver enormt dejligt. Han er jo på mange måder indbegrebet af en teenage-hormonbombe, og det kan bare trække utrolig meget, siger han.

“Grease” har premiere i foråret 2023, og det bliver med Neel Rønholt i rollen som Sandy Olsson.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 25. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 2. maj 2022 kl. 8:18

Se, hvad vi ellers skriver om: