Vind ny spændende bog: “Livvagt”

Hele tiden kun et skridt bagved VIP’en og med opmærksomheden rettet mod omgivelserne, er livvagten altid i skudlinjen. I ’Livvagt’ fortæller Asbjørn Thyssen Hansen om et langt arbejdsliv i sikkerhedens tjeneste.

I den nye bog, ’Livvagt’, fortæller Asbjørn Thyssen Hansen om et langt arbejdsliv i sikkerhedens tjeneste: Fra en tid, hvor betjente kunne patruljere alene i gaderne til nutidens terror og trusler, hvor beskyttelse af offentlige personer er blevet hverdag og stiller helt nye krav til sikkerheden.

Asbjørn Thyssen Hansen var med på det allerførste bodyguardhold i Danmark i 1976. I de følgende mange år var han som livvagt med til at koordinere sikkerheden ved alt fra præsidentbesøg og EU-topmøder til besøg af kendte kulturpersonligheder.

Han havde ansvaret for statsministre og andre politikere på og uden for Christiansborg og var bogstaveligt talt helt tæt på begivenhederne, da statsminister Anders Fogh Rasmussen blev overhældt med maling. Han var med de kongelige på udlandsrejser, nogle gange under stor dramatik. Og han endte også med at være den livvagt, der passede mest på Kronprins Frederik og Prins Joachim gennem hele deres opvækst.

Bogen er skrevet i samarbejde med Søren Flott.

Om forfatterne

Asbjørn Thyssen Hansen (født 1942) blev i 1968 ansat i politiet, hvor han i 1976 kom på det første danske bodyguardhold. Resten af karrieren arbejdede han som livvagt for Kongehuset, skiftende statsministre og en række prominente gæster fra udlandet.

Søren Flott (født 1977) er journalist og forfatter med en forkærlighed for almindelige menneskers ualmindelige historier. Han har blandt andet skrevet biografierne ‘Mama Doc’, ‘Pigen i spejlet’ og ‘Afhopperen’.

Vind bogen

Bogen, der udkom på Politikens Forlag i marts, koster 270 kroner.

Politikens Forlag og SeniorNews udlodder sammen 3 eksemplarer af bogen.  Vinderne bliver udtrukket 12. april 2022.

Vinderne er Allan Sander, Nakskov, Per Aagaard, Kjellerup og Birgitte Graa, Helsingør.

Først publiceret: 5. april 2022
Artiklen er sidst opdateret 12. april 2022 kl. 8:46