Søren Malling i Borgen: Jeg har det bedst i Danmark

Skuespilleren Søren Malling er indimellem havnet på glatis og har sagt ja til arbejde af andre årsager end af lyst.

Jeg har det bedst, når jeg er hjemme - det er noget med tryghed at gøre, siger Søren Malling. Foto: Foto: Mike Kollöffel, DR.

Modsat de tre foregående sæsoner er den nye sæson af “Borgen”, som netop nu sendes på DR, produceret i samarbejde med streaminggiganten Netflix.

Dermed kan millioner af seere verden over følge med i det danske drama, som tager sit afsæt, da der findes et enormt oliefelt i Grønland.

Fundet følges af tæt medierne, ikke mindst på landets store nyhedsredaktion, hvor skuespilleren Søren Malling gør comeback som graverjournalisten Torben Friis.

Meget apropos i den virkelige verden er der stor opmærksomhed om den fjerde sæson af “Borgen”.

– Jeg er ikke så optaget af det, men det er klart, at man godt kan mærke, at interessen er stor, fortæller Søren Malling.

Bange for store produktioner

Selv om Netflix har været med til at producere serien, har holdet af skuespillere ikke mærket meget til det. Her har der været velkendte folk omkring dem, som der også var, da optagelserne til de tre foregående sæsoner fandt sted for cirka ti år siden.

– Jeg bliver generelt lidt bange, når produktionen bliver lidt for stor, og når det kun kommer til at handle om, at man er der bare for at være der. Jeg har det bedst, når jeg er hjemme – det er noget med tryghed at gøre, siger Søren Malling og fortsætter:

– Jeg tror ikke, det er sjovt at sidde på et hotelværelse i Afrika i fem måneder og ikke kunne tage hjem til sin familie. Det er også en del af virkeligheden, siger Søren Malling, der privat er gift og far til tre.

Vi får ikke hovedroller

Selv har den 58-årige skuespiller tidligere medvirket i svenske, britiske, hollandske og irske produktioner.

– Der er ikke nogen af os, der kommer ud og får kæmpestore hovedroller. Det er et arbejde, hvor man står til rådighed. Der har vi det godt i Danmark, siger Søren Malling fortsætter:

– Vi har rettigheder, vi har lov til at sige noget, vi får lov til at påvirke det, vi laver. Sandheden er lidt en anden, når du tager flyveren og rejser ud.

Med alderen og erfaringen har Søren Malling så godt som fundet balancen mellem tryghed og udfordringer.

– Det første møde med noget er et telefonopkald eller manuskript, og kan jeg mærke, at der er noget, der tænder, går jeg efter det. Er det det modsatte og et for flamboyant tilbud – berømmelse, penge, hvad ved jeg – og glemmer jeg, om jeg egentlig har lyst, så tror jeg, jeg kan komme på glatis.

– Min erfaring er i hvert fald, at jeg er kommet på glatis nogle gange og tænkt: “Det skal du ikke gøre igen, Søren”. Jeg har accepteret, at min mavefornemmelse rent faktisk er god. Og så må jeg gå efter den – også selv om det betyder nej, siger den prisvindende skuespiller.

Søren Malling blev uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1992 og blev også ansat der, allerede inden han var færdig med studiet.

Men han blev kun på teatret en enkelt sæson og sagde op uden at have noget andet på hånden. Rollerne var ikke interessante nok, og han ville ikke gå på kompromis.

Mere erfaring

Fejlmarginen er blevet mindre med alderen og erfaringen.

– Men befinder mig i en situation, hvor jeg tænker: “Det ligner ikke det, jeg havde regnet med”, er der ingen vej tilbage, og så må jeg gå all-in, siger Søren Malling.

– Så skal jeg ikke bruge energi på at være et bittert, surt røvhul og en dårlig kollega. Så er man professionel. Og så fungerer tingene også meget bedre.

Mavefornemmelsen slog på ingen måde fejl, da Søren Malling blev spurgt om at vende tilbage som den Cavling-vindende tv-journalist Torben Friis i fjerde sæson af “Borgen”.

– Jeg tænkte: Der må være noget i det. Det er ikke bare for sjov. Der var et eller andet i mig, der sagde: Det giver mening, siger Søren Malling og tilføjer så:

– Og så er det da også for at være helt ærlig et skulderklap, at de godt kunne tænke sig at være i selskab med mig igen som Torben Friis, for det lykkedes meget godt første gang. Det er måske lidt naivt, men det er også en del af det, at jeg har været med til at skabe noget, som har fungeret.

Fjerde sæson af “Borgen” kan ses søndage klokken 20.00 på DR1 og allerede fra fredag morgen på DRTV.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 13. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. marts 2022 kl. 19:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og