Mygind i Sommerdahl: Jeg gik grædende hjem

En presset Peter Mygind måtte sygemeldes med stress sidste år fordi han havde sagt ja til for meget. 3 store roller på næste samme tid blev for meget.

Peter Mygind er tilbage i aften i TV2 Charlie-krimien "Sommedahl" sammen med André Babikian, som mange husker fra "Livvagterne". Foto: Henrik Petit, TV2.

2021 blev et voldsomt arbejdsår for Peter Mygind.

Der er ikke mange skuespillere, der siger nej til et job, for så mange er der jo heller ikke af dem,  men pludselig havde han sagt ja til både at spille hovedrollen i 3. sæson af TV2 Charlie krimien “Sommerdahl”, chefredaktøren Michael Laugesen i “Borgen”, som kører lige nu på DR, samt den nye sæson af “Riget”, som kan ses senere i år på DR.

Så blev arbejdspresset pludseligt for stort for 59-årige Peter Mygind, der ikke kunne koncentrere sig professionelt om sine roller, men også pludselig, som han siger med sine egne ord, ikke kunne være et ordentligt menneske og en god kollega for kammerater på optagelserne.

– Sidste år kom jeg til at sige ja til for meget.

– ‘Sommerdahl’ ligger jo fast fra maj til oktober, men jeg kunne ikke sige nej til hverken ‘Borgen’ eller ‘Riget’. Jeg blev for træt, rystede, knækkede sammen og måtte tage en timeout. Min krop sagde simpelthen stop midt i en ‘Borgen’-optagelse, og jeg måtte gå hjem. Grædende. Jeg lå hjemme i 10 dage og var sygemeldt, fortæller en ærlig Peter Mygind, ved pressemødet på ‘Sommerdahl’ i politistationskulissen i Helsingør til HER og NU.

Ringede til hustruen

Peter Mygind har en kæmpestøtte i sin hustru, Lise Mühlhausen, som han har været gift med i 26 år, og hun kender sin ægtemand.

Så da han ringede grædende hjem til hende med ordene “Jeg kan ikke mere”, bad hun ham om at komme hjem med det samme.

Selv mener Peter Mygind, at han kunne klare sig med et par ugers pause, fordi han lyttede til sin krop og kunne mærke hvor stresset den var. I skuespillerbranchen og andre brancher er det ikke unormalt, at folk må trække stikke i op til et halvt år, fordi de ignorerer stresssignalerne og bare arbejder videre.

– Jeg var så udmattet, og jeg kunne ikke mere, så jeg måtte sygemelde mig fra optagelserne. Jeg var simpelthen for presset. Jeg rystede og græd, jeg brød simpelthen sammen og kunne ikke mere, fortæller skuespilleren til SE og HØR.

Han og hustruenreagerede prompte på symptomerne og søgte straks læge, som sygemeldte ham. Han kom sig hurtigt og er i dag på toppen igen, forsikrer han.

– Jeg har lært, at når jeg slutter 70 optagedage i træk, så skal jeg ikke starte på noget nyt dagen efter, og det var der, det gik galt for mig, siger han til Se og Hør.

Læs mere om kendte, kongelige og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 13. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 15. marts 2022 kl. 19:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og