Stop for modregning af løn kommer 130.000 til gode

1. januar 2023 skal det være slut med modregning af din og din ægtefælles løn i folkepension, seniorpension og førtidspension. Lovforslag er på trapperne.

Formålet med at stoppe modregning i pensionen, er at få flere seniorer helt eller delvis tilbage på arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Til næste år forventes det, at omkring 130.000 pensionister vil undgå at blive straffet økonomisk, fordi deres ægtefælle eller de selv har et job.

Det er resultatet af et forlig, Regeringen indgik sammen Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne i januar. Formålet er at give flere hænder på arbejdsmarkedet.

Lovforslag på vej

Regeringen vil nu fremsætte lovforslagene, der afskaffer modregningsreglerne for arbejdsindtægter, skriver Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Tiltagene forventes at træder i kraft med virkning fra 1. januar 2023.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

”Modregningen skal væk så hurtigt som muligt. Og det er sund fornuft, at man ikke straffes økonomisk for, at ens ægtefælle eller en selv tager en ekstra tørn. Vi mangler hænder på arbejdsmarkedet, og det giver større frihed for mange seniorer i hele Danmark til fortsat at bidrage på arbejdsmarkedet.”

Se her, hvor mange det gavner i din kommune 

Stop for modregning af løn i folkepensionen

Hvis du fortsætter med at arbejde, når du når folkepensionsalderen, vil din løn fra næste år ikke blive modregnet i folkepensionens grundbeløb og pensionstillægget.

Det vil komme 50.000 pensionister til gode.

Stop for ægtefællemodregning

Fremover kan partnere til folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister arbejde, uden at deres løn bliver modregnet i deres ægtefælle eller samlevers pension.

Det vil komme cirka 100.000 folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister til gode. Når der tages højde for overlap i persongruppen skønnes det, at i alt cirka 130.000 pensionister bliver bedre stillet med forslagene.

Læs mere om penge, pension og mange andre emner i SeniorNews. Danmarks eneste nyhedskanal til seniorer.

Nyhedsbrevet kommer hver morgen på mail. Det er gratis og fyldt med seniornyheder, konkurrencer og gode tilbud.

Først publiceret: 5. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret 10. marts 2022 kl. 9:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og