Ny aftale: Pensionister kan arbejde uden modregning

Det ser ud til at pensionister i arbejde fra 2023 ikke mere vil blive modregnet i folkepensionen, fortæller Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.

Der er godt nyt for pensionister, der arbejder ved siden af folkepensionen. Fra næste år vil arbejde ikke blive trukket i pensionen.

Der er godt nyt for pensionister, der arbejder ved siden af folkepensionen.

Fra næste år vil arbejde ikke blive trukket i pensionen.

Det oplyser Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til Faglige Senior og SeniorNews’ nyhedsbrev.

Det er pres fra Dansk Folkeparti, der i forhandlinger med regeringen, har fået kravet igennem.

”Mange pensionister vil gerne arbejde, men bliver modregnet, så det faktisk ikke kan betale sig. Nu ser det ud til, at vi får regeringen med på at fjerne så meget af modregningen, at det kan svare sig at have et arbejde uden at pensionisten behøver holde øje med, om det kan svare sig,” fortæller Bent Bøgsted om aftalen, der sandsynligvis får virkning fra 1. januar 2023.

Kæmpe landvinding for seniorer

Hos Danmarks næststørste ældreorganisationen Faglige Seniorer kan man næsten ikke få armene ned efter udmeldingen fra Bent Bøgsted.

”Det er ganske enkelt fremragende, at politikerne nu fjerner modregningen, sådan at pensionister kan tjene, hvad de vil, uden at blive modregnet i folkepensionen. Den helt urimelige modregning af arbejdsindtægt i folkepensionen har i mange år været den vigtigste mærkesag for Faglig Seniorer. Vi har talt med politiker efter politiker om denne sag, hvor vi ofte har stået helt alene. Så jeg kan næsten ikke få hænderne ned. Det er en kæmpe landvinding,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

I dag er det muligt for folkepensionister at tjene 122.000 kroner inden der sker modregning.

Ifølge Bent Bøgsted er der ikke sat en ny beløbsgrænse, ”men den vil være så høj, at det for langt de fleste vil kunne betale sig at arbejde uden modregning”.

Fjerner marginalskat på 80%

Ifølge Faglige Seniorer oplever mange pensionister, at de har haft en sammensat marginalskat på over 80 procent på grund af modregningen. De har altså haft mindre end 20 kroner til sig selv, hver gang de tjente 100.

”Det er ikke alene møguretfærdigt, men også ualmindelig dumt af samfundet at straffe de seniorer, der ønsker at arbejde lidt mere,” siger Palle Smed.

Aftalen med regeringen vil ifølge Bent Bøgsted også betyde, at reglerne om gensidig forsørgerpligt fjernes, så indkomst ikke fremover vil få betydning for folkepensionister, der er gift med en person i arbejde.

”For mange opleves det som en stor uretfærdighed, at en ægtefælles indkomst ved give modregning i folkepensionen. Det får vi nu gjort op med og fjernet,” fortæller Bent Bøgsted.

Han oplyser, at aftalen har opbakning fra regeringen, SF, De Radikale, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti.

Modregningen er en del af forhandlingerne ”Danmark kan mere 1”, som netop nu foregår på Christiansborg.

Først publiceret: 22. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret 18. februar 2022 kl. 13:46

Se, hvad vi ellers skriver om: