Kalder prins Felix for “prins slapsvans”

Chefredaktør tager skarp afstand fra de to prinsers droppen ud af millitæret, fordi "det ikke lige var noget for dem".

Prins Joachim og prins Nikolai har levet privilegerede liv, men de er ikke parat til at tjene deres land, skriver chefredaktøren for Newsbreak.dk. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

“Det er dybt pinligt, at endnu en prins forlader forsvaret, fordi soldaterlivet ikke lige er noget for ham. Felix burde gå forrest og tage ansvar i stedet for at stikke af”, skriver Newsbreak.dk‘s chefredaktør Claus Jessen i dag efter nyheden om, at prins Joachim og grevinde Alexandras yngste søn, prins Felix, ligesom sin storebror nu også er droppet ud af militæret.

I sin leder med titlen “Prins Slapsvans”, skriver han bl.a.:

“Så skete det igen. Endnu en kongelig priviligeret prins dropper ud af det danske forsvar. Efter mindre end to måneder i trøjen har prins Felix ladet meddele, at soldaterlivet ‘ikke lige var noget for ham’. Det tror vi gerne på.”

“Masser af soldater i det danske forsvar har nået til samme erkendelse, når de har ligget i nattemørket har ligget sultne og forfrosne i et mudderhul med regnen silende ned i øjnene. Men de er blevet på deres post, sådan som man kan forvente af en rigtig soldat, der er parat til at kæmpe for sit land.”

Trækker tråde til Afghanistan

Chefredaktøren trækker i sin leder tråde til den danske forsvarsindsat i Afghanistan og skriver:

“Signalværdien i Felix’ beslutning er blodig alvor. 44 danske soldater har mistet livet i Afghanistan. Vores tilstedeværelse i landet kan altid diskuteres. Men de mange udsendte soldater til verdens brændpunkter har aldrig blot konstateret, at livet i forsvaret ikke lige var noget for dem. De har taget ansvar og kæmpet for det, de var betalt og uddannet til.”

Især går de to unge prinsers droppen ud af millitæret ud over kongehuset ry, mener Claus Jessen.

“Det danske kongehus lider et gevaldigt knæk. For her vi nu hele to dvaske prinser, Felix og brormand Nikolai, som ikke har viljen til i yderste konsekvens at kæmpe for deres land. De vil gerne nyde de royale privilegier, men de har åbenbart ikke begrebet vigtigheden af, at med privilegier følger forpligtelser. En af disse forpligtelser består i at gå forrest og være en god rollemodel. Også selv om man ikke får apanage.”

“Nu fremstår de to prinser som personer, der kun ønsker det lystbetonede og det sjove i deres liv. Når det gør ondt eller det hele bliver for besværligt, så slipper de bare geværet og forlader kanonen.”

Mest synd for prinserne selv

Og så sammenligner chefredaktøren også prins Felix og prins Nikolais opførsel med deres far, prins Joachim, og deres onkel, kronprins Frederik.

“I bund og grund er det egentligt mest synd for prinserne selv, at de har måtte forlade soldaterlivet. En del af dette liv på jord består faktisk i at kunne overvinde hårde udfordringer  og kriser – og komme ud på den anden side. Det giver stolthed og selvtillid.”

“Både kronprins Frederik og prins Joachim gennemførte deres militære karrierer. Det skabte respekt i den danske befolkning og i forsvaret. Prins Harry drog som helikopterpilot i krig i Afghanistan hele to gange. I dag hjælper han krigsveteraner. Prins Felix og prins Nikolai har afskåret sig selv fra at vinde den vigtigste sejr af alle her i livet: At kunne overvinde sig selv”.

Kilde: Newsbreak.dk

Først publiceret: 30. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:43

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og