Daimi: Jeg fortryder ikke, at jeg valgte børn fra

Daimi er stort set gået på pension i dag, og det nyder hun. Og skulle hun aldrig synge mere, vil hun ikke savne det, fortæller Daimi, der mistede sin mand i 2014.

Daimi har aldrig fortrudt, at hun og ægtemanden ikke fik børn. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/ Ritzau Scanpix

77-årige Daimi er stort set gået på pension i dag, og det nyder hun.

I et interview med ugebladet Alt For Damerne fortæller hun, at hun nyder stilheden i dag, og at corona-epidemien næsten var hende en hjælp, for den gav hende tid til at reflektere lidt over tingene, og fik alt ting til at gå lidt langsommere.

“Jeg læser bøger, går ture og går i biografen, for dét kan jeg ikke undvære. Jeg keder mig ikke, men der behøver ikke ske noget hele tiden. Jeg savnede ikke engang at synge under nedlukningen, og hvis jeg ikke skulle synge mere, ville det ikke gå mig på. Det var så det” fortæller hun til ALT.

Daimi fortæller bl.a. at hun aldrig har fortrudt, at hun ikke fik børn med sin mand, den britiske musiker Cliff Gentle, der døde i 2014.

Blev bonus-bedsteforældre

“Min mand og jeg var enige om, at vi ikke ville have børn, og det har jeg aldrig fortrudt. Til gengæld fik vi Elsa Gress’ (forfatter, red.) barnebarn som bonusbarn, da jeg var 45 år. Elsa Gress’ datter fik en fødselsdepression, og så kom vi til at sige, at vi da godt kunne tage os af barnet. Vi blev en slags bedsteforældre for Tobias, og det varede lige, til han startede i 1. klasse.”

“Jeg begyndte at købe børnebøger, som jeg gemte i en kuffert og læste op for Tobias. Vi passede ham alt, hvad vi kunne, og det var jo fantastisk som 45-årig. Men hold kæft, hvor var vi trætte, når vi havde haft ham på besøg. På den måde fandt vi også ud af, at det vist var meget godt, at vi ikke selv var blevet forældre. Min mand var en afsindig god bedsteforælder – bedre end jeg. Jeg nød det. Det var en skøn periode, og jeg har stadig kontakt til Tobias”, fortæller Daimi i interviewet med ALT.

Mistede tålmodigheden med børn

Da Daimi kom i 60erne, begyndte hun at trappe ned med det børneteater, som hun havde lavet i en meget stor del af sin karriere. Dels kunne hun mærke, at hun med årene fik mindre og mindre tålmodighed med børnene, og så orkede hun heller ikke at rejse rundt på landevejene hel tiden. I stedet kastede hun sig over foredrag, og i 15 år kørte hun rundt til alle plejehjem i Danmark sammenmed sin mand og underholdte om de store, kendte og døde skuespillere og sangere, som hun havde spillet med i sin ungdom; Karl Stegger, Dirch Passer, Lily Broberg og alle de andre.

Læs hele interviewet med Daimi her på ALT.

Først publiceret: 11. september 2021
Artiklen er sidst opdateret 3. december 2021 kl. 10:29

Se, hvad vi ellers skriver om: