Søgte du forgæves? Du kan få penge igen til august

Mange tusinde søgte forgæves om tilskud hos Energistyrelsen, da der var 250 millioner kroner til energirenovering af private boliger. Men fortvivl ikke. Der er mange penge igen til august og til november.

Det tog mindre end én dag før de 250 millioner kroner, som Bygningsstyrelsen havde til energiforbedring til private boliger, var revet væk.

Hvis du var en af dem, der forgæves søgte tilskud til isolering, skifte til varmepumpe eller udskiftning af vinduer, så fortvivl ikke. Du kan søge igen til august og til november.

Revet væk på 13 timer

Onsdag 7.april kl.10 åbnede Bygningsstyrelsen for ansøgning om tilskud, og der var 250 millioner kroner at give væk af. Men det rakte ikke langt, når hele 91.000 sad i kø for at søge.

Derfor tog det kun 13 timer før alle pengene havde fået ben at gå på, oplyser Energistyrelsen, der havde modtaget 8.600 ansøgninger, da køen lukkede kl.23 om aftenen.

Det betyder også, at rigtig mange danskere ventede forgæves i køen uden at komme igennem.

“Vi glæder os over den store interesse for mere klimavenlige boliger”, siger kontorchef i Energistyrelsen, Heidi Ingeman Koch, og opfodrer dem, der ikke kom igennem med deres ansøgning, til at søge i næste runde til sommer eller den tredje runde til efteråret.

Søg igen til august og november

Der er nemlig hele 675 millioner kroner til uddeling i år alene, og de to næste puljer uddeles i august og i november. Samlet er der afsat hele 2,5 milliarder kroner over de næste par år til danskernes energiforbedring af deres privatboliger.

“Interessen har været enorm stor, men der er jo kun de penge, der er. Derfor kan det i sagens natur kun være en lille del, der har en jordisk chance for at få del i dem. Der vil altid være nogle, som er skuffede, og til dem vil jeg sige, at de skal huske på, at ordningen kører over flere år, og der er afsat i alt 2,5 milliarder kroner til det her”, siger pressechef i Energistyrelsen, Ture Falbe-Hansen.

HER kan du tilmelde dig, så du får direkte besked fra Energistyrelsen, når de næste ansøgningsdatoer bliver offentliggjort.

Først publiceret: 9. april 2021
Artiklen er sidst opdateret 14. maj 2021 kl. 14:08

Se, hvad vi ellers skriver om: