Træn dine smerter væk

Ny app hjælper dig med øvelser mod smerter i knæ, skuldre, ryg, hofte eller nakke.

Har du ondt? Så kan en ny, gratis app hjælpe dig med at gøre noget ved det.

Hver femte, der henvender sig til sin læge, har ondt i muskler eller led.

Derfor har Sundhed.dk i samarbejde med blandt andet læge- og patienthåndbogen udviklet en app med nogle øvelser, så man selv kan træne smerterne væk.

”Man kan faktisk gøre rigtig meget selv for at mindske eller helt slippe af med smerterne. Og det er her, den nye app kommer ind i billedet. Med den lige ved hånden er det nemt selv at komme i gang, ” forklarer David Høyrup Christiansen, der er fysioterapeut og seniorforsker ved Arbejdsmedicin i Herning og idemanden bag appen.

”Appen er udviklet til alle over 18 år, har der ondt i muskler og led. Da mange ældre lider af smerter, vil de kunne få god gavn af appen. Den er nem at gå til, og øvelserne starter stille og roligt og  går langsomt frem, så alle kan være med,” siger David Høyrup Christiansen til Faglige Seniorers udsendte, Brian, der i dag mærker en vis ømhed i ryggen.

Sådan bruger du appen TrænSmertenVæk

Du henter appen på App Store eller Google Play.

Når du har hentet appen og svaret på spørgsmål om dine smerter, får du et træningsprogram tilpasset netop dine udfordringer. På den måde får du let adgang til relevant information og øvelser, som er tilpasset dig.

Samtidig kan du i appen løbende følge din udvikling – hvordan det går med smerterne, og hvor aktiv du er, og herved blive klogere på hvordan træning og bevægelse kan afhjælpe dine smerter.

Husk at søge hjælp hos læge eller fysioterapeut, hvis øvelserne ikke virker.

Download appen til iPhone her

Download appen til Android telefon her

Først publiceret: 7. januar 2020
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2021 kl. 10:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og