Gode tips til makeup: Få en frisk og naturlig glød

Når huden modnes, ændrer dens behov sig – og det samme gør måden, vi lægger makeup på. Her får du de bedste tips til makeup til moden hud, så du kan se lige så strålende ud, som du føler dig.

Med den rette makeup kan du fremhæve din naturlige skønhed og opnå et friskt, elegant look, uanset alder.

At holde sin makeup rutine opdateret er nøglen til at fremhæve din naturlige skønhed, uanset alder.

Når vi når 60’erne, handler makeup om at skabe en frisk, strålende look, der fremhæver dine bedste træk. Her er en enkel guide til, hvordan du lægger makeup, så du ser både frisk og elegant ud.

Start med en god base

Fugtighed er alt! Sørg for, at din hud er velplejet og fugtet. En god primer kan udjævne huden og skabe en glat overflade for din foundation. Vælg en let foundation eller en farvet dagcreme, der giver et naturligt look uden at sætte sig i linjer.

Lysn øjenområdet

Med alderen kan området omkring øjnene blive en smule mørkere. En cremet concealer, der er en tone lysere end din hudfarve, kan friske øjenområdet op og give et mere vågent udtryk.

Fremhæv øjnene

Hold øjenmakeuppen simpel og naturlig. Neutrale skygger som beige, brune og bløde gråtoner fungerer godt. Undgå tunge eyelinerstreger, og overvej i stedet at bruge en brun eller grå eyeliner, som du kan blende blødt ud. Afslut med en god mascara, der giver volumen uden at klumpe.

Giv kinderne liv

En smule farve på kinderne kan gøre underværker. Gå efter en cremeblush i en blød pink eller ferskenfarve, som giver en naturlig glød og ser frisk ud. Påfør blushen på æblekinderne og blend godt ud for et frisk look.

Fugtgivende læber

Læberne mister fugt med alderen, så en læbestift eller lipgloss med plejende ingredienser er en god idé. Vælg en farve, der matcher din naturlige læbefarve, eller gå efter varme nuancer som koral, blød rød eller bærfarver. Undgå meget mørke farver, da de kan få læberne til at se mindre ud.

Afslut med pudder (valgfrit)

Hvis du har tendens til at skinne i løbet af dagen, kan du let afslutte med en transparent pudder. Brug den kun i t-zonen for at undgå et tungt udseende.

Husk: Mindre er mere

Makeup handler ikke om at skjule, men om at fremhæve. Med alderen bliver det endnu vigtigere at vælge produkter, der føles godt på huden, og som hjælper dig med at fremhæve dine bedste træk uden at overdrive.

Disse makeupbrands skal du gå efter

Flere makeup-brands har udviklet produkter specielt til kvinder med fokus på moden hud. Her er nogle af de mest anerkendte:

1. Estée Lauder: Kendt for deres anti-aging makeup og hudplejeprodukter. Deres “Perfectionist” og “Double Wear” linjer er populære blandt kvinder med moden hud.

2. L’Oréal Paris: Har linjer som “Age Perfect”, der er designet til at imødekomme behovene hos ældre kvinder, med produkter der tilfører fugt og giver en glød til moden hud.

3. Lancôme: Tilbyder makeup, som er udviklet med anti-aging teknologi. Deres “Rénergie” linje er specielt formuleret til at give huden et løft og reducere synlige tegn på aldring.

4. IT Cosmetics: Et brand, der har fokus på hudpleje i deres makeup. Deres “CC+ Cream” er populær for sin evne til at give dækning og samtidig pleje og beskytte huden, især moden hud.

5. Bobbi Brown: Har en linje med fugtgivende og nærende produkter, der er skabt til at give en frisk og naturlig finish til moden hud.

6. Clarins: Tilbyder produkter som “Everlasting Youth Fluid,” der er designet til at give glød og samtidig pleje moden hud.

7. Charlotte Tilbury: Deres “Magic Foundation” og “Hollywood Flawless Filter” er populære valg blandt kvinder med moden hud, fordi de skaber en glødende og jævn hudtone.

Disse mærker tilbyder produkter, der tager højde for de specifikke behov, som moden hud har, såsom mere fugt, anti-aging fordele og en jævn applikation.

Først publiceret: 14. august 2024
Artiklen er sidst opdateret 14. august 2024 kl. 8:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og