Dennis Knudsens guide til en flot seniorfrisure

Skift frisør! Du behøver ikke gå rundt med et kedeligt, gammelkone hår, siger kendis-frisøren Dennis Knudsen. Det er en af hans gode råd til hvordan man finder den bedste senior-frisure.

-Der er masser af smarte frisurer til senior-kvinderne, og det er heldigvis en skrøne, at de ikke kan have langt hår. Foto: Bo Nymann, Ritzau Scanpix

Man skal passe på med at gå til den samme frisør år ud og år ind. Moden ændrer sig, og du behøver ikke gå med den samme frisure, som var moderne for 10-20 år siden. Måske har du brug for at en ny frisør, som kan kigge med friske øjne på dit hår og din frisure.

Det er et af Dennis Knudsens gode råd til seniorerne i denne snak om hvilken frisure man skal vælge som kvinde i 60 til 80 års alderen.

“Meget kommer jo an på ansigtsformen, når man vælge frisurer. Har man

Det er Dennis Knudsen

Dennis Knudsen har i mange året været "de kendtes frisør". Han har ordnet utallige kendte kvinders hår og frisurer gennem årene. Både til hverdag, men især når de skulle fotograferes eller deltage i store premierer eller receptioner.

I dag bor han i Korsør, og har solgt sin store salon inde i København. I stedet koncentrerer han sig om arbejdet som stylist på store filmproduktioner, hvor han står for hår, parykker og make-up.

Dennis Knudsen er netop blevet færdig som stylist gennem tre måneder på Bille Augusts film "Ehrengard". "Ehrengard" er en filmatisering af en af Karen Blixens sidste  noveller, og dronning Margrethe har skabt både scenografi og kostumer til filmen .

Dennis Knudsen har to sønner med en amerikansk doner og rugemor, og har i år fået tvillingedøtre, hvoraf den ene desværre døde blot 1,5 måneder gammel.

en oval-ansigtsform, så kan man have næste alle slags frisurer. Har man en aflang hovedform, er rundhovedet, hjerteformet eller dråbeformet, ja, så skal du tage en snak med din frisør om hvilken frisure, der vil passe bedst til dig,” siger Dennis Knudsen, og tilføjer:

“Hvis ansigtsformen kan bære det, så synes jeg, at det er rigtig flot at få klippet en lidt længere pagefrisure ned til kæbelinjen. Ikke den klassiske page, men længere og så bliver klippet op i pagen, så den bliver mere luftig og giver mere fylde omkring ansigtet. Det er også en frisure, som kan styles på flere måde – indad og udad.”

Krølle- og fladjern

Man skal bare give los med både krølle- og fladjern og føntørreren. Hvis håret er langt, kan det slide lidt på håret, men er det kort, så er det bare med at komme i gang.

“Hvis man øver sig med krøllejern, så kan man få rigtig mange smarte frisurer ud af det. Krølle håret indad den ene dag, udad den næste. Og så slutte med noget Styling Powder, så kan du virkelig sætte håret, som du vil,” opfordrer Dennis Knudsen.

Smart langt hår

Der er masser af smarte frisurer man kan få som senior, og det er heldigvis en skrøne, at seniorer ikke kan have langt hår.

“Det kan man selvfølgelig sagtens have. Når mange seniorer klipper håret kort, så skyldes det tit, at håret bliver tyndere med alderen, og så synes mange ikke at det set kønt ud, når det hænger og slasker. Mange gange så løfter det også ens ansigtstræk og give et frisk udtryk, når det lange hår bliver skiftet ud med en kort frisure.”

“Man skal bare bære sit hår på en anden måde, når det er langt. F.eks. sætte håret op, så det ikke hænger tungt ned. Det skal klippes teknisk, så det løfter sig væk fra ansigtet, så det giver en blødhed.”

“Derfor er det som sagt smart at få nye øjne til at kigge på sit hår engang i mellem. Det er jo heldigvis hår, og hår gror jo ud igen, hvis det skulle ske, at man blive ked af den nye frisure.”

Farmor-hår

En anden skrøne, som Dennis Knudsen gerne vil udrydde er at permanent hører de ældre kvinder til.

“Den tid er vi forbi. Permanent, vandondulation og et blåt hår er gamle dage. Det er dog blevet moderne at blive permanentet igen, men det er rigtig meget til unge mennesker.  For nogle seniorer kan en permanent være flot, men for mange ser det ucharmerende og farmoragtig ud med de små permanentkrøller.”

For meget og for lidt hår hos mændene

Mænd har enten for lidt hår på hovedet eller for mange hår alle mulige andre steder i ansigtet. Og det sidste skal mænd især have for øje, siger Dennis Knudsen.

-Det er vigtigt, at mænd husker at få groomet deres ører og næsebor. De stedet, hvor håret virkelig får lov at vokse løbsk.

En herrefrisure giver ofte sig selv, når man når frem til seniorårene.

- Hentehår blive jo aldrig moderne. Så hellere klippe håret smart og kort. Og når det drejer sig om "månen", som mange senior-mænd har, så skal man passe på, at kanterne ikke bliver for lange, for så bliver det munkeagtigt. Så hellere få det klippet helt kort.

-Har man et godt hår i sin senior-alder, er der masser af smarte frisurer. Tit anbefaler jeg ældre mænd ,at de skal bruge mud-voks eller en fiber-voks. De er vandbaseret, lette at style og lette at vaske ud igen næste dag. Og endelig kan mænd også sagtens bruge den lilla silver-shampoo, hvis de har fået et gult skær i deres grå hår. De lilla pigmenter ophæver de gule pigmenter, og så bliver håret flot, gråt igen, anbefaler Dennis Knudsen.

Gråt hår

Når Dennis Knudsen skal gøre en yngre skuespiller ældre til en filmrolle, så får hun ofte en grå paryk på. Det løfter hende i alder, som han siger.

“Så hvis man gerne vil trække et par år fra sit udseende, så tag en snak med din frisør. Bed ham eller hende om at kigge godt på dig, så du kan få den bedste frisure og et par år mere på den gode plus-konto. En frisure skal gøre dig yngre, ikke ældre,” understreger han.

“Du kan også vælge at få nogle reflekser i håret, få håret farvet, få dine vipper og bryn farvet. Det er nogle af de ting, som kan gøre, at man ser lidt friskere og sundere ud.”

Vildtvoksende hår

Dennis Knudsen slutter af med et andet godt råd.

“I takt med at vi bliver ældre, så svækkes vores syn også. Selv om vi tror, at vi kan se det, og selv plukker de vildtvoksende hår i ansigtet og på halsen, ja, så er vi alligevel blinde overfor nogen af dem. Så man skal ikke være for stolt til at bede sin datter eller veninde eller søster om at fortælle, om de kan kan se nogle alt for lange hår i ens ansigt. Sådan nogle hår ser jeg desværre hos alt for mange seniorer.”

Læs også artiklen med Dennis Knudsen, hvor han fortæller hvordan du kan få et sund senior-hår HER

Først publiceret: 15. september 2022
Artiklen er sidst opdateret 19. december 2022 kl. 12:47

Se, hvad vi ellers skriver om: