Vind bog: Xiania 1: Klara

Xiania er et portræt af en ung kvindes møde med et sydende Kristiania og med en farverig, excentrisk flok af outsidere. Xiania 1: Klara er første bind i en trilogi af den norske forfatter Lotta Elstad.

Året er 1922. Klara tager toget fra en lille norsk flække til storbyen Kristiania (Xiania) for at håndtere en uønsket graviditet. Hun er 19 år gammel, og i hånden har hun en lap papir med et navn og en adresse: Madam Zavarella, Elvegata 2.

Efter en abort, som næsten koster Klara livet, bliver hun en del af den sammensatte verden omkring Madam Zavarella i slummen Vaterland.

Det er en stinkende, fattig, pulserende underverden, men hos Madam Zavarella er der pengesedler gemt i alle sprækker af det vakkelvorne hus, der er en automobil i gården, forbindelser til de finere kredse på Bygdøy, og selvom det er forbudstid, flyder alkoholen frit.

Før Klara ved af det, har hun fået kort hår og bukser og færdes hjemmevant i byens natteliv, hvor hun føler sig splittet mellem revolutionære Matteo og smukke Leander.

Om forfatteren

Lotta Elstad (f. 1982) er norsk journalist og forfatter. Har udgivet dokumentarbøgerne En såkalt drittjobb (2008) og Den spanske sensasjonen Podemos (2015) samt romanerne Ettromsleiligheten (2012) og Et eget rom (2014). 

Vind bogen

Xiania 1: Klara er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof i april 2024. 

Den vejledende pris er 249,95 kroner og kan købes her.

Lindhardt og Ringhof og SeniorNews udlodder et eksemplar af bogen. 

Vinderen bliver udtrukket i august. 

God fornøjelse.

Xiania 1: Klara

Først publiceret: 9. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret 9. juli 2024 kl. 8:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

og