Styrelse advarer: Det må du ikke tage med hjem fra ferien

Fra 1. juli 2024 gælder der nye regler for indførsel og besiddelse af et populært produkt, som Sikkerhedsstyrelsen gerne vil begrænse forbruget af herhjemme.

De nye forbud sker som led i regeringens forebyggelsesplan, der har til formål at forebygge børn og unges forbrug af tobak, nikotin og alkohol.

Sommerferien er lige om hjørnet. Men skal du ud og rejse, og har du planer om at tage nogle e-cigaretprodukter med hjem som souvenirs, skal du være særligt opmærksom.

Fra den 1. juli 2024 må du som forbruger på dansk jord kun besidde op til ti enheder af blandt andet engangs-e-cigaretter med nikotin og nikotinvæsker med kendetegnende aroma af andet end mentol og tobak.

Og besiddelsen må kun ske, hvis produkterne er til eget forbrug.

“De nye regler er til for at begrænse danskernes forbrug af blandt andet nikotinholdige engangs-e-cigaretter med smag af for eksempel slik. Har du en større mængde end ti i bagagen, kan det hurtigt få store konsekvenser for dig,” siger Stine Pedersen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Hvornår må du som forbruger besidde op til ti enheder af ulovlige e-cigaretprodukter til eget forbrug?

  • Du må besidde op til ti enheder til eget forbrug, når du krydser grænsen til Danmark med produkterne fysisk på dig, og når du befinder dig på dansk jord med produkterne fysisk på dig.
  • Du må ikke bestille ulovlige e-cigaretprodukter med nikotin hjem over nettet fra udlandet, da du dermed ikke besidder produkterne fysisk på dig, når produkterne krydser grænsen til Danmark – heller ikke selvom produkterne er til eget forbrug.

Regler for nikotingrænser og kendetegnende aroma i e-cigaretprodukter

  • Grænsen for nikotinindholdet i en nikotinholdig væske er på 20 mg/ml for e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere med nikotin. Kravet til nikotingrænsen er fastsat i EU.
  • E-cigaretter og genopfyldningsbeholdere må ikke være med kendetegnende aroma af andet end mentol og tobak. Kravene til kendetegnende aroma er fastsat nationalt.

Først publiceret: 25. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 25. juni 2024 kl. 13:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og