Har du styr på turistreglerne? Det kan koste dig op til 22.000 kr. i bøde

For at sikre at turisterne opfører sig ordentligt, har flere lande indført regler for besøgende. Dem kan du få et overblik over her.

Skal du på ferie, kan der være særlige regler, det er vigtigt at være opmærksom på som turist.

Sandalerne er pakket, solbrillerne pudset, og shortsene fundet frem. Det kan godt være, at du har alle remedierne klar til sommerferien, men har du også sat dig ind i de specielle regler for turister?

Flere lande begynder i stigende grad at indføre regler rettet direkte mod turister.

Det gælder for eksempel på de baleariske øer, der blandt andet tæller Mallorca og Ibiza, hvor det visse steder ikke er tilladt for all inclusive-hoteller at servere mere end seks genstande pr. gæst om dagen.

Ligesom der vanker bøder til gæster, som forstyrrer den offentlige orden, fordi de er for fulde.

SOS International anbefaler, at man altid orienterer sig i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og sørger for at være tilmeldt Danskerlisten, som er ministeriets oversigt over danskere i udlandet.

Det gælder der i disse lande

Venedig i Italien er et yndet udflugtsmål for turister, som ønsker at se den historiske by og dens kendte kanaler. Men i år har bystyret indført adgangsbidrag på en række udvalgte dage.

Bliver en turist taget i at gå rundt uden at kunne fremvise gyldig kvittering for betaling, vanker der en bøde på 300 euro, svarende til over 2.000 kr.

Længere sydpå, på den italienske ø Sardinien forsøger man at bekæmpe, at turister tager sand fra de hvide strande med hjem som souvenir. Her kan straffen for at bortskaffe sand komme helt op at ramme 3.000 euro, svarende til over 22.000 kr.

I øvrigt skal du også huske, at badetøjet hører til på stranden. I hvert fald hvis du besøger Barcelona eller nogle steder i Italien, hvor det ikke er tilladt at færdes i badetøj andre offentlige steder i byerne.

Regler for bilkørsel

I Spanien har myndighederne indført bøder for turister, som bliver taget i at købe produkter fra gadesælgere uden licens, ligesom der på visse strande er indført skærpede regler.

Eksempelvis er det ikke tilladt at ryge på stranden i Benidorm, ligesom det er forbudt at opholde sig på sandet mellem midnat og klokken syv om morgenen. Her kan bøderne komme op at ramme 2.000 euro, svarende til 15.000 kr.

For turister, der tager bilen, er det vigtigt at sætte sig ind i de regler, som gælder for vejafgifter samt eventuelle miljøkrav.

Nogle steder skal man som bilist have betalt en afgift på forhånd, hvilket dokumenteres ved at sætte et klistermærke, også kaldet en vignette, i foruden. Du kan læse mere om reglerne for vignetter her

Først publiceret: 17. juni 2024
Artiklen er sidst opdateret 17. juni 2024 kl. 9:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

og