Skal du til Tyskland, så husk at tjekke dit pas

Husk at tjekke de nye pasregler, inden turen går over grænsen til Tyskland.

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Det er ikke ualmindeligt for danskerne at tage et smut til Tyskland for at handle stort ind eller besøge vores naboer, men det er ikke længere så ligetil, som det har været. 

Tyskerne har nemlig indført nye pasregler. 

Det gør, at man ikke længere kan komme ind i landet, hvis man bliver stoppet i paskontrollen i en stikprøvekontrol, og dit danske pas enten er blevet forlænget med 14 dage, eller man har fået udstedt et midlertidigt pas. 

Reglerne trådte i kraft 13. maj, skriver Horsens Folkeblad

Tager 14 dage

Er du i tvivl om, hvorvidt dit pas kun er midlertidigt eller er blevet forlænget, så bør du tjekke op på det hurtigt, hvis du planlægger en tur til Tyskland. 

Der går nemlig cirka 14 dage fra man bestiller et nyt pas hos Borgerservice, til det kommer med posten. 

Man bestiller pas på borger.dk, hvor man skal opgive en række oplysninger, og derefter skal man en tur forbi Borgerservice for at tage et fingeraftryk og tage et billede til passet. 

Først herefter kan bestillingen af det nye pas blive sat i værk. 

Tyskland er et Schengen-land

Du skal samtidig også sikre dig, at dit danske pas er gyldigt under hele opholdet i Tyskland. 

Når det så er sagt, er Tyskland ligesom Danmark et Schengen-land, og det betyder, at danske statsborgere som udgangspunkt ikke skal vise pas for at rejse ind i landet. 

Men anbefalingen går alligevel på, at man bør have sit pas med sig i tilfælde af, at man for eksempel bliver stoppet af politiet og skal bevise sin identitet, ligesom der kan være periodevis grænsekontrol. 

Først publiceret: 28. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 28. maj 2024 kl. 10:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

og