Gode råd til bilferien: Er du klar?

Er du blandt de mange, der i år vælger at køre på bilferie, så kan der være gode råd og ideer at hente her.

Ud i det blå på bilferie. Men husk at gøre det til en sikker bilferie.

Denne sommer er der formentlig rigtig mange, der vælge at køre på bilferie i stedet for at flyve på ferie.

Derfor er der en række gode råd du kan have stort udbytte af at læse, før du pakker feriebilen.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der har lavet en hel pakker af gode råd og ideer til bilisterne, der skal køre ud i sommerlandet.

Pak bilen med omtanke

Placer tunge ting lavt og længst fremme i bagagerummet. Hav ikke en masse liggende løst inde i bilen. De kan blive kastet rundt i bilen, hvis du bremser hårdt op eller hvis der sker en ulykke. Selv små genstande kan gøre stor skade på passagererne.
Har du tagboks, så brug den til de lette ting.

Find vej

Brug GPS eller tag et overskuelige kort med i bilen. Og sørg for at din GPS er opdateret, inden I kører hjemmefra. Tast din destination ind, inden bilen starter – aldrig mens du kører.

Planlæg turen

Regn med en realistisk rejsehastighed, så chaufføren ikke bliver stresset, hvis trafikken ikke lige arter sig. Og læg hyppige pauser ind – især hvis du har børn med i bilen. Tag hellere en overnatning på turen i stedet for at presse jer selv til for mange timer bag rattet. Så er I også mere friske, når I kommer frem og ferien starter.

Få styr på udstyret

Det er en god ide at få en mekaniker til at lave et eftersyn på motor, bremser, lygter og dæk, inden du tager ud på en længere bilferie. I nogle lande er der særlige krav til, hvad du skal have med. Fx er det et krav i mange lande, at der er mindst én refleksvest med i bilen. Husk dæk, der passer til årstiden.

Tjek teknikken

Oplad mobiltelefon, iPads og andre tekniske hjælpemidler, inden du kører hjemmefra eller køb kabler, så du kan oplade undervejs. Så du kan tilkalde hjælp, hvis uheldet er ude. Samtidigt kan du være mere sikker på, at underholdningen til børnene ikke løber tør for strøm, hvis de skal se en film eller høre musik.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik. Læs mere HER

Først publiceret: 11. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret 11. maj 2023 kl. 14:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

og