Vind historisk roman: Bogbinderen fra Jericho

Bogbinderen fra Jericho er en roman om viden – hvem skaber den, hvem kan få adgang til den og hvilke sandheder går tabt i processen?

Peggy og hendes tvillingesøster Maude arbejder i bogbinderiet hos Oxford University Press. Hver dag folder de ark, som senere skal blive til bøger. Peggy drømmer om en dag at kunne læse bøgerne, mens Maude er fint tilfreds med kun at folde. De bor sammen på en husbåd i forstaden Jericho, som grænser op til Oxford.

Da Første Verdenskrig bryder ud, drager størstedelen af mændene fra Oxford University Press mod Vestfronten. Efterladt tilbage er kvinderne, der må holde forlaget og resten af nationen kørende.

De usikre tider skaber store forandringer i Peggy og Maudes ellers forudsigelige tilværelse og giver nye bekendtskaber. Fra frivillige sygeplejersker til flygtninge, på flugt fra besættelsens rædsler, bringer krigen kvinder fra alle samfundslag sammen, og med dem følger nogle svære valg for Peggy.

Om forfatteren

Pip Williams fik international succes med sin anmelderroste debutroman De glemte ords bog. Nu er hun klar med Bogbinderen fra Jericho, en historisk roman om kvindekamp og klasseskel i universitetsbyen Oxford under 1. verdenskrig. Krigen raser, og mændende fra Oxford University Press er rejst mod fronten.

Vind bogen

Bogbinderen fra Jericho er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof i maj 2024. 

Den vejledende pris er 299,95 kroner og kan købes her.

Lindhardt og Ringhof samt SeniorNews har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Jonna Dørge, Gadstrup.

 

Først publiceret: 21. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 29. maj 2024 kl. 11:09