Vind bog: De bjergtagne

Bogen er første del i Anders de la Mottes nye, suveræne spændingsserie om Leonore Asker. Anders de la Motte overgår sig selv i denne medrivende krimi, der udforsker det anderledes og afvigende.

Leonore Asker er tæt på at nå sit mål: at blive chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet i Malmø. Men midt i en højprofileret kidnapningssag vælger ledelsen at “forfremme” hende til chef for den såkaldte afdeling for glemte sager og fortabte sjæle, en enhed for håbløse og halvglemte sager, der holder til i politihusets kælder.

På trods af ydmygelsen bliver Asker interesseret i en af de besynderlige sager. Nogen placerer små ildevarslende figurer i et modeltogslandskab – og en af figurerne forestiller kvinden fra kidnapningssagen.

Sagens forbindelser til skjulte og forfaldne bygninger får Asker til at kontakte Martin Hill, lektor i arkitektur med særlig interesse for urban exploration. Asker og Hill får mistanke om, at der under nogle af de tilsyneladende banale sager i Askers nye afdeling gemmer sig en usædvanlig form for ondskab.

Om forfatteren

Anders de la Motte (f. 1971) er især kendt for sine psykologiske krimier i Skånekvartetten. Med De bjergtagne begynder han på en ny serie om Leonore Asker og afdelingen for glemte sager og fortabte sjæle.

De la Motte er tidligere politimand og sikkerhedschef i et af verdens største it-firmaer. Han har modtaget priser for Årets Krimidebut og for Bedste Svenske Krimi.

Vind bogen

De bjergtagne er udkommet på forlaget Modtryk i maj 2023.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan købe bogen her. 

Modtryk og SeniorNews har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinderen er Johanne Stenz, Hørning.

Først publiceret: 8. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 15. maj 2024 kl. 10:25