Vild med dans-stjerne stopper karrieren

Dans på professionelt niveau er snart ovre for musicalstjernen Silas Holst. Fra næste år vil han kun fokusere på roller med skuespil og sang i centrum.

Holst har valgt at stille danseskoene. Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix

Danseskoene er slidt op for Silas Holst. Den kendte Vild med dans- og musicalstjerne har besluttet at stoppe som professionel danser til næste år.

Det fortæller han i en pressemeddelelse.

“Jeg må erkende, at kroppen ikke er så ung, som den har været, og derfor føler jeg, at tiden er inde til at tage hul på en ny etape af min karriere,” lyder det fra Silas Holst.

Inden det store farvel venter dog to store danseroller på de skrå brædder.

Til efteråret spiller han hovedrollen i forestillingen “Saturday Night Fever – The Musical”, og til foråret gælder det “Strictly Ballroom – The Musical”.

Men når tæppet er gået for sidste gang på sidstnævnte, er det slut med dansebærende roller, understreger den 41-årige showman, der også er på vej med en ny bog, der får titlen “Tak for dansen” og udkommer til september.

“Om et år starter et nyt og spændende kapitel i min karriere. Herefter vil jeg fokusere på musicalroller, hvor sang og skuespil er i centrum – men måske der engang i mellem sniger sig et enkelt dansetrin ind,” siger Silas Holst i pressemeddelelsen.

Åbner døren til “Vild med dans”

Meldingen om dansestoppet kommer, få måneder efter at han i et interview med Ritzau i februar åbnede en dør på klem for at vende tilbage til “Vild med dans”.

“Jeg tror, at jeg ikke vil afvise det helt blankt længere. Der er noget i mig, der begynder at få idéer og tænke kreativt, hvad det format angår. Det plejer at være en meget god indikator om, at noget er sjovt,” sagde han, da han blev spurgt ind til, om han overvejede at vende tilbage til programmet.

Vandt for fem år siden

Silas Holst har danset, siden han var ganske lille og blev landskendt gennem TV 2-programmet “Vild med dans”, som han har vundet tre gange.

Senest snuppede han i 2019 førstepladsen sammen med skuespiller Jakob Fauerby, der dermed blev det første par i verden af samme køn, der sikrede sig trofæet.

De senere år har Silas Holst haft kalenderen fyldt op af roller i alskens musicalopsætninger.

Derudover holder han foredrag, skriver bøger og driver sin egen danseskole.

“Dansen har været udgangspunktet for hele min karriere, den har fyldt alt, og jeg har elsket at danse altid. Jeg har mange utroligt dejlige minder med dansen, både fra min medvirken i “Vild med dans” og på scenen i en lang række forestillinger,” siger Silas Holst i pressemeddelelsen

Først publiceret: 7. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret 7. maj 2024 kl. 12:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og