Vind bog: Signe og hendes datter

Signe og hendes datter er en roman baseret på en sand historie. Det er en fortælling om, hvordan traumer nedarves gennem generationer, men også hvordan man kan prøve at løsrive sig fra dem. 

Signe og hendes datter er tredje og sidste bind i Lars Johanssons romantrilogi om Signe Gondrup, der som ung kvinde under anden verdenskrig forelskede sig i den tyske officer Felix Markworth, der var udstationeret i Skanderborg.

I krigens sidste år fulgte hun efter ham til Tyskland, hvor hun efter kapitulationen arbejdede for den amerikanske hær. Efter en voldtægt blev hun gravid og fødte datteren Kirsten.

I 1948 vendte hun hjem til Danmark. Hun blev anholdt ved ankomsten til Padborg og derefter idømt en fængselsstraf på et år og måtte overlade Kirsten til sine forældre.  

Om forfatteren

Lars Johansson, f. 1949, er forfatter og filminstruktør. Oprindelig er Lars Johansson uddannet fotograf fra Kulturhistorisk Museum, Randers i 1979, og filmfotograf fra Den Danske Filmskole i 1982.

Siden 1985 har Lars Johansson dog fortrinsvis arbejdet som filminstruktør og manuskriptforfatter. Lars Johansson debuterede som forfatter i 2006 med den historiske roman Signe.

Signe og hendes datter er udkommet på forlaget Gyldendal 28. februar  2024.
Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan købe bogen her. 
Gyldendal og SeniorNews har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Rebecca Harris, Odense SV.

 

Først publiceret: 17. april 2024
Artiklen er sidst opdateret 25. april 2024 kl. 13:16