ATP: Flere penge til pensionister

Over 1 million pensionister får i 2024 3 procent højere pension fra ATP.

Det er gode nyheder til en del af danskerne fra ATP.

Der bliver flere penge til den over 1 million pensionister, der er med i ATP’s livslange pension.

I alt hæves pensionen med 3 procent fra 2024, oplyser selskabet.

”Som hele Danmarks pensionskasse med 5,6 millioner medlemmer, hvoraf mange får deres eneste garanterede og livslange pension fra os, er ATP leverandør af økonomisk tryghed. Det betyder noget for rigtigt mange mennesker, at ATP har en robust økonomi – for med den i ryggen kan vi hæve den pension, vi udbetaler til danskerne. Det var vi i stand til at gøre endnu engang efter 2023, så over 1 million pensionister her fra 2024 får 3 procent i højere pension fra ATP,” siger Martin Præstegaard, der ar adm. direktør.

ATP’s opgave er at sikre, at der til enhver tid kan udbetales livslange og garanterede pensioner til selskabets 5,6 millioner medlemmer.

Det sker ved at afdække renterisikoen på pensionerne – en afdækning, der også gennem 2023 virkede efter intentionen, oplyser ATP.

Med investeringsporteføljens positive resultat og en opdatering af levetiden lagt oveni, endte året med en sund udvikling i bonusevnen. oplyser selskabet.

Forhøjelsen af pensionen fra ATP er noget mindre en stigningen i folkepension og tillæg, der er på 3,5 procent for 2024.

Samtidig forventes en stigning i lønningerne på arbejdsmarkedet på 5,4 procent.

Først publiceret: 29. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 29. februar 2024 kl. 12:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

og