Vind bog: Drømmen om Caroline

Bogen giver indblik i ikke bare dette skibs historie, men hele udviklingen af den tidlige kapsejlads i Danmark.

Tænk at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til. Det var drømmen for søfartshistorikeren, sømanden og formidleren Asger Nørlund Christensen, da han i 1997 uden egentlig skibsbyggeruddannelse gik i gang med sit projekt.

Ideen var at bygge et traditionelt træskib, der kunne danne rammen om masser af oplevelser sammen med familie og venner i harmoni med naturen.

Bogen handler om, hvordan Asgers drøm tager form. Han beslutter at genskabe sejlskibet Caroline, der var med til at starte den organiserede lystsejlads i Danmark i 1866. For at komme så tæt på originalen som muligt må han igennem mange timers arkivstudier for at afdække Carolines historie. 

Om forfatteren

Asger Nørlund Christensen stod til søs som 16-årig og var fra start fascineret af de sidste, store træsejlskibe, der ombygget til chartersejlads stadig findes herhjemme.

Efter en karriere som professionel sejlskibssømand gik han i land og gennemførte en total restaurering af træskibet Anna fra 1904, inden han i 1997 startede projektet med skibet Caroline.

Vind bogen

Drømme om Caroline er udkommet på Muusmann Forlag i december 2023.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan opnå 20 % rabat, hvis du bruger koden FS20 her.

Muusmann Forlag og SeniorNews har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Per Arnskov Thomsen, Nørresundby.

 

Først publiceret: 14. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret 22. februar 2024 kl. 12:53